Plíšková porazila na turnaji v Tokiu domácí Ósakovou a má druhý titul v sezoně

Tenistka Karolína Plíšková získala druhý titul v sezoně a jedenáctý v kariéře. Po dubnovém triumfu ve Stuttgartu se v neděli radovala v Tokiu, kde porazila vítězku US Open Naomi Ósakovou z Japonska dvakrát 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková s trofejí poté, co v Tokiu porazila vítězku US Open Naomi Ósakaovou z Japonska dvakrát 6:4.

Karolína Plíšková s trofejí poté, co v Tokiu porazila vítězku US Open Naomi Ósakaovou z Japonska dvakrát 6:4. | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Plíšková slavila jednačtyřicátý vítězný zápas v sezoně a posune se na sedmé místo žebříčku WTA právě před Ósakovou. V Tokiu navázala na krajanku Petru Kvitovou, která zde nenašla přemožitelku před pěti lety.

Ósaková je po triumfu na US Open světovou sedmičkou, Djoković předstihl finálového soupeře

Číst článek

Plíšková se ve finále opírala o skvělý servis. Sice nedávala tolik, es, ale při svém podání v utkání ztratila jen dvanáct míčů. Soupeřce nepovolila ani jeden brejkbol a sama udeřila dvakrát. Poprvé v poslední hře první sady a ve druhém setu čistou hrou na 5:4. Utkání ukončila ziskem jedenáct míčů v řadě a dvěma esy.

„Užila jsem si tady celý týden hodně zábavy a děkuju tátovi za podporu. Získali jsme spolu letos už druhý titul,“ řekla při předávání cen na kurtu Plíšková, kterou v Japonsku doprovázel otec Radek a za jeho přítomnosti uspěla i ve Stuttgartu.

„Jsem ráda, že jsem nemusela do třetího setu,“ usmála se Plíšková, která všechny předešlé zápasy hrála na tři sety a ve čtvrtfinále s Američankou Alison Riskeovou odvrátila hrozbu vyřazení při dvou mečbolech. Kupodivu ale unaveně působila Japonka, která cestou do finále neztratila ani set. Prohrála poprvé po deseti výhrách.

Díky tokijskému vavřínu se Plíšková dostane v pořadí sezony na osmé místo zajišťující start na Turnaji mistryň. O cestu na vrchol roku do Singapuru ale bude muset ještě bojovat příští týden na turnaji ve Wu-chanu a poté v Pekingu.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Ósakaová (3-Jap.) 6:4, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme