Karolína Plíšková v Praze hrát nebude, odhlásila se kvůli viru

Plán dalších dnů a týdnů je u Karolíny Plíškové nejasný. Od finále v Miami neabsolvovala ani jeden plnohodnotný trénink kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím. Na turnaji ve Stuttgartu, kde obhajovala titul z roku 2018, nastoupila do zápasu s Viktorií Azarenkovou se sebezapřením. Dva dny poté musela oznámit, že ruší svou účast na plánovaném turnaji v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková se loučí s Turnajem mistryň

Karolína Plíšková je zraněná | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat. Ještě v úterý jsem byla rozhodnutá se z turnaje ve Stuttgartu odhlásit, ale nakonec jsem zkusila hrát. Popravdě, ten výkon jsem čekala daleko horší,“ říká Karolína Plíšková k poslednímu utkání, které se natáhlo do třísetové a více než dvouhodinové bitvy.

Kvitová je opět světovou dvojkou, Vondroušová je poprvé v elitní čtyřicítce

Číst článek

Rozhodnutí nastoupit do turnaje ve Stuttgartu překvapilo i trenérku Conchitu Martínezovou. „Když se Kája rozhodla hrát ve Stuttgartu, byla jsem překvapena, ale ještě více mě ohromilo, když jsem sledovala její zápas. Byla jsem opravdu pyšná, když jsem ji viděla na kurtu,“ říká španělská tenisová legenda, se kterou se Karolína Plíšková před turnajem ve Stuttgartu připravovala v Barceloně na antukovou sezonu.

„Zdravotní problémy má už od Fed Cupu v Ostravě a od turnaje v Miami se to neustále zhoršuje,“ dodává španělská trenérka.

Potíže bohužel dál přetrvávají, a tak další plánovaný program nyní musela tenistka přehodnotit. Na turnaji J&T Banka Prague Open měla být přitom nasazenou jedničkou. „Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze, dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne,” vysvětluje Karolína Plíšková.

Loni se představila před grandslamovým Roland Garros na turnajích v Madridu a v Římě, ale ani účast na těchto kláních zatím nemůže potvrdit.

„Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na sto procent zdravá, teprve pak se můžeme zase dál soustředit další přípravu na antukovou sezonu. Hlavním cílem je být na Roland Garros ve dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví,“ podotýká Conchita Martínezová.

„Měli jsme informaci od profesora Koláře, že stav je špatný a komplikovaný. Výsledky krve jsou pořád špatné, takže Kája nemůže hrát a neví, jak dlouho nebude moct. Má v těle nějaký virus a nikdo ho zatím nedokáže odstranit,“ potvrdila na Radiožurnálu informace o zdravotním stavu Karolíny Plíškové ředitelka turnaje v Praze Petra Černošková.

V rámci léčby dostala Karolína Plíšková i kortikoidy, které jsou jinak zakázané a profesor Kolář je musel nahlásit na WTA. „Doufám, že bude co nejdřív v pořádku. Nikdo ji nedokáže říct, kdy virus tělo opustí. Bude v areálu k dispozici, přijde fandit ségře, ale nevíme, jaké má další plány,“ dodala Černošková.

jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme