Plíšková na French Open skončila, česká tenistka ve druhém kole podlehla domácí Jeanjeanovové

Tenistka Karolína Plíšková vypadla antukovém Roland Garros potřetí za sebou ve druhém kole. Letošní turnajová osmička pařížského grandslamu ve čtvrtek příliš chybovala, působila bez energie a nečekaně nestačila na domácí Leolii Jeanjeanovou. Se soupeřkou startující na divokou kartu a až 227. hráčkou světového žebříčku prohrála dvakrát 2:6 za hodinu a čtvrt.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

V soutěži žen zůstala ve hře z osmi Češek už jen Karolína Muchová, kterou čeká v pátek třetí kolo. Už v prvním vypadla obhájkyně titulu Barbora Krejčíková a ve druhém Petra Kvitová.

Tenisové sestry Plíškovy slaví třicáté narozeniny. ‚Malí vojáci,‘ říkala o nich jedna z prvních trenérek

Číst článek

Mezi muži bude ve čtvrtek hrát kvalifikant Zdeněk Kolář jako poslední český hráč a ve druhém kole se utká s nasazenou čtyřkou a loňským finalistou Stefanosem Tsitsipasem z Řecka.

Plíšková už v prvním kole otáčela vývoj utkání s outsiderkou. Nad Jeanjeanovou na dvorci Simonne Mathieuové sice vedla 2:1, ale poté prohrála devět her v řadě. Míče z rakety semifinalistky Roland Garros z roku 2017 nelétaly s obvyklou razancí a špatně podávala.

Domácí hráčka trápila Češku pestrou hrou, liftované míče střídala s čopy a precizně zkracovala výměny za síť. Plíšková se po chybách, kterých udělala 28, často chytala za hlavu a vypadala bezradně. V utkání měla jen dva brejkboly, ani jeden neproměnila a sama přišla o servis čtyřikrát.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme