Karolína Plíšková napodobila Vondroušovou a postoupila do 2. kola Roland Garros. Veselý ale končí

Světová dvojka Karolína Plíšková v neděli splnila roli favoritky a postoupila do 2. kola grandslamového Roland Garros. Plíšková si na pařížské antuce za hodinu poradila s Američankou Madison Brengleovou, kterou porazila 6:2 a 6:3. Vypadl ale Jiří Veselý, který podlehl Argentinci Leonardu Mayerovi 6:7, 3:6 a 0:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Roland Garros

Karolína Plíšková na Roland Garros | Zdroj: Reuters

Vítězka turnaje v Římě Plíšková s Brengleovou prohrávala 0:2, ale na rozdíl od druhého kola na lednovém Australian Open úvodní set neztratila. Získala totiž šest her za sebou a ujala se vedení.

Vondroušová postoupila do druhého kola Roland Garros, utká se s přemožitelkou světové pětky

Číst článek

Poměrně jednoznačný průběh měla i druhá sada, jen její závěr si česká favoritka zkomplikovala. Za stavu 5:2 měla při svém podání mečbol, ale udělala dvojchybu a pak po několika těsných autech o servis přišla.

Vzápětí ale sebrala Američance čistou hrou servis a za hodinu se radovala ze šestého vítězství za sebou. „První kola jsou vždycky ošidná. Nevíte, jak se budete cítit, jak budete hrát. Měla jsem tady pár dní tréninku. Cítila jsem se dobře, ne dokonale, ale dobře. Bylo to dneska solidní,“ komentovala v neděli Plíšková svůj výkon.

Ve druhém kole ji čeká devětadvacetiletá Slovenka Kristina Kučová, která po úspěšné kvalifikaci porazila i Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

Veselý se v Paříži marně snažil prolomit letošní nezdary. První set duelu s Mayerem sice otočil z 1:3 na 5:3, ale nakonec ho ztratil v tie-breaku. Hned na úvod druhé sady si prohrál servis, i když vedl už 40:0, a zápas se definitivně otočil na stranu favorizovaného Jihoameričana. Ten vyhrál druhý set 6:3 a ve třetí sadě nadělil českému tenistovi „kanára“.

Veselý stejně jako loni vypadl v Paříži v prvním kole a v mužské dvouhře zůstal jediným českým zástupcem Lukáš Rosol, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme