Tenistka Plíšková porazila Tomljanovićovou a zahraje si o finále. Soupeřkou jí bude Chorvatka Vekićová

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane australskou tenistku Alju Tomljanovićovou 6:1, 1:6, 6:1. V sobotním semifinále se utká s Chorvatkou Donnou Vekićovou.

Brisbane Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Patrick Hamilton | Zdroj: Reuters

Po vítězství v českém souboji, kde Karolína Plíšková porazila Marii Bouzkovou, narazila v semifinále na Australanku Alju Tomljanovićovou.

České osmifinále v Brisbane vyhrála Karolína Plíšková, Kvitová vypadla

Číst článek

Plíšková vkročila do zápasu aktivně a využila hned první možnost na získání podání soupeřky a brejkla ji. Následně brejk potvrdila a vedla 3:0.

V pátém gemu odvrátila česká tenistka při svém podání stav 15:40 a v následující hře opět prolomila podání Australanky. Za stavu 5:1 poté dopodávala set do vítězného konce.

Ve druhém setu byly obě tenistky jako vyměněné, a naopak dominovala pětadvacetiletá Australanka s chorvatskými kořeny. Jindy skvěle podávající Plíškovou dvakrát brejkla a druhý set získala rovněž 6:1.

Že podání nebylo v zápase silnou stránkou ani jedné z hráček, prokázalo i závěrečné třetí dějství. Světová osmička Plíšková nejprve udržela svůj servis a rychle šla do vedení 3:0.

Ve čtvrtém gamu, ve kterém podávala Tomljanovićová, se soupeřky dlouho přetahovaly. Nakonec ho ale získala rodačka z Loun a po svém servisu vedla už 5:0. 

Tomljanovićová sice dokázala snížit na 1:5, Plíšková ale už komplikace nedopustila a při vlastním podání zápas ukončila. Australskou soupeřku porazila 6:1, 1:6 a 6:1 a postoupila do semifinále. Tam ji v sobotu čeká další tenistka narozená v Chorvatsku, tentokrát 34. hráčka žebříčku Donna Vekićová. 

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme