Plíšková porazila Halepovou a na tenisovém Turnaji mistryň postoupila mezi nejlepší čtyři

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila na Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu Rumunku Simonu Halepovou 6:0, 2:6 a 6:4 a v semifinále ji v sobotu čeká světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová. „Může mi to dát spoustu psychické síly, že se mi to vůbec podařilo. Přijde mi to jako menší zázrak. Ne, že bych tomu nevěřila, ale bylo to těžké,“ řekla Plíšková po zápase Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Šen-čen (Aktualizováno: 17:37 1. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková vyzrála nad Simonou Halepovou a postoupila do semifinále Turnaje mistryň

Karolína Plíšková vyzrála nad Simonou Halepovou a postoupila do semifinále Turnaje mistryň | Zdroj: Reuters

Česká hráčka, která je aktuálně světovou dvojkou, si po druhém místě ve Fialové skupině Turnaje mistryň zahraje semifinále posledního turnaje sezony potřetí v kariéře.

První set zvládla Plíšková takřka bezchybně. Za dvacet minut uštědřila Rumunce „kanára“. Opírala se o servis, udělala jen jednu chybu a vyhrála 27 z 37 výměn.

Kvitová prohrála i s Bartyovou a na Turnaji mistryň končí. Vypadly i Siniaková s Krejčíkovou

Číst článek

Na úvod druhé sady ale podání ztratila a vývoj se otočil. Ze stavu 0:2 se ještě dostala a srovnala na 2:2, ale následující pasáž patřila rázem sebevědomé Halepové, která po kurtu „létala“ a hrála nepříjemné liftované údery. Plíšková prohrála šest gamů v řadě, takže ve třetím setu ztrácela 0:2.

Rodačka z Loun se chytila při svém podání a Halepová trošku vypadla z rytmu. Plíšková nedominovala jako v prvním setu, ale dobře podávala a dokázala hrát dlouhé míče. Dostala se do vedení 5:2. Za stavu 5:3 sice nedokázala utkání dopodávat, ale při servisu Halepové duel ukončila.

„Může mi to dát i spoustu psychické síly, že se mi to vůbec podařilo. Popravdě jsem si po prvním zápase, který jsem prohrála, nevěřila, že bych měla šanci postoupit, když jsem viděla, koho mám ve skupině za soupeřky,“ řekla Plíšková po zápase Radiožurnálu.

„Se všemi soupeřkami ze skupiny jsem měla blbou statistiku. Teď mi to přijde jako menší zázrak, ne že bych tomu nevěřila, ale bylo to těžké,“ dodala česká tenistka.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájkyně titulu Ukrajinka Elina Svitolinová, která ve skupině jako jediná neprohrála, se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Plíšková bude hrát semifinále Masters stejně jako Barbora Strýcová s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej ve čtyřhře.

Se soutěží se po skupinách rozloučily ve dvouhře Petra Kvitová a deblistky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):
Dvouhra - Fialová skupina:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Halepová (5-Rum.) 6:0, 2:6, 6:4, Svitolinová (8-Ukr.) - Keninová (USA) 7:5, 7:6 (12:10).

jgr, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme