‚Může nám tam začít hrabat, ale hrát chci.‘ Plíšková je rozhodnutá pro US Open i za přísných podmínek

Tenistka Karolína Plíšková vyléčila bolavé zápěstí a vrátila se k zápasům. Nejprve ruku zatížila při dvoutýdenním tréninkovém kempu v Monaku a teď o víkendu si vyzkoušela i pár duelů na charitativním utkání týmů na pražské Štvanici. V týdnu odletí do Ameriky a doufá, že v New Yorku zvládne kvalitně odehrát dva velké turnaje za sebou včetně grandslamového US Open. A to i v přísném koronavirovém režimu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

„Může to být v něčem náročné, že nám začne trochu hrabat, když tam budeme jenom na hotelu a na tenise. Pravidla budou asi celkem přísná, ale rozhodla jsem se, že hrát chci, tak by to neměl být problém,“ řekla Radiožurnálu Karolína Plíšková, i když z jedné věci trochu strach má. Že se nakazí po cestě a kvůli karanténě do turnajů v Americe nezasáhne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Karolína Plíškova se chystá odletět do New Yorku na US Open. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Nejvíc se asi bojím, že kdybych se nakazila, tak bych tam zůstala viset tři týdny zavřená na pokoji. V letadle je asi větší pravděpodobnost nákazy, než když jsme někde normálně venku. Ale nejde nad tím asi takhle přemýšlet,“ nechce si připouštět riziko Plíšková, i když je to jistě věc, kterou tenisté zvažují.

A třeba i váhají, jestli do Ameriky odcestovat. Vždyť podobnou situaci zažili hned zkraje pandemie, když odletěli na turnaj v Indian Wells, který se ale nakonec neodehrál.

„Nejhorší scénář by byl, kdybychom tam přiletěli a oni nás pak poslali zpátky. Myslím si ale, že už to dopadne,“ věří, že pořadatelé dělají všechno proto, aby se oba turnaje v New Yorku odehrály.

V Česku se představí další tenisová hvězda, Wawrinka odehraje dva pražské challengery

Číst článek

A že to bude za přísných podmínek, s tím už se smířila dlouho dopředu. Jako jedna z mála tenistek od začátku říkala, že na US Open určitě letět chce, i když to bude úplně jiné a v mnoha směrech nepříjemné.

„Probírala jsem to i s týmem a všichni jsme se shodli, že pokud se to bude konat, měla bych jet,“ vnímá odhlašování některých hvězd, ale sama svůj názor nemění.

„Byla jsem si jistá, i když podmínky nejsou ideální, ačkoliv to pro každého znamená něco jiného. Všichni jsme si zvykli být v tom největším luxusu, některé holky si odtrénují hodinu a jdou do města, což teď nejde. Ale nebude to nic, co se nedá vydržet, já osobně stejně strávím na turnajích čas hodně na hotelu a na tenise, takže se toho tolik nemění,“
řekla světová trojka před odletem na americké turnaje.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme