‚Snad to bude dlouhý zájezd.‘ Plíšková začne v Abú Zabí, první část sezony ukončí na Australian Open

Tenistka Karolína Plíšková odletěla k prvním turnajům nové sezony. Tu zahájí v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Oproti předchozím rokům to ale bude pro nejlepší českou singlistku ve světovém žebříčku velká změna.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková na Turnaji mistryň

Tenistka Karolína Plíšková na Turnaji mistryň | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Byla to pro Karolínu Plíškovou příjemná tradice posledních let. Na úvodním turnaji v Brisbane často hrála svůj nejlepší tenis, vždyť třeba její semifinále proti Japonce Naomi Ósakaové zkraje roku 2020 označovali někteří komentátoři za jeden z nejkvalitnějších ženských zápasů poslední doby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Karolína Plíšková zahájí sezonu plnou změn na turnaji v Abú Zabí. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Získala tam tři tituly, dva v předchozích ročnících. Takže by ji mohlo i dost mrzet, že o turnaj v hlavním městě australského státu Queensland kvůli koronavirové pandemii a změnám v kalendáři profesionálního okruhu WTA přijde.

„Mrzí mě to hodně, protože jsem útočila na třetí titul v řadě. Tím nechci říct, že bych to měla jisté, ale hraje se mi tam fakt dobře. Jsem ale ráda, že se vůbec nějak začíná,“ řekla nejlepší česká singlistka ve světovém žebříčku. Zahajovací turnaj ji tak čeká v Abú Zabí, který začne za týden, a pak další program v Austrálii.

„Tam nás čeká dvoutýdenní karanténa. Tenistům bude uzpůsobená, že se bude moct alespoň trénovat. Pak následuje přípravný turnaj a po něm Australian Open. Bude to zájezd na dlouho, v nejlepším až do konce února,“ nestěžovala by si tak Karolína Plíšková, kdyby se její první pracovní výlet sezony protáhl na co nejdelší dobu.

‚Jeho návrat bude jedním z vrcholů Australian Open.‘ Tenista Murray dostal divokou kartu do Melbourne

Číst článek

To by totiž znamenalo, že na úvodním grandslamu sezony dojde daleko. A pomoci by ji v tom mohl i německý trenér Sascha Bajin, kterého jako svého nového kouče představila na konci listopadu během přípravného kempu na jihu Španělska.

„Prožívá to, jde za tím úspěchem, ne jen za penězi a slávou. Snad tam bude i herní zlepšení,“ doufá Plíšková. Ověřit si to může poprvé už za týden, během turnaje v Abú Zabí, na který vyrážela po krátkém vánočním pobytu v Česku.

„Pár členů rodiny mělo rýmičku, takže jsme dělali všechno pro to, abych tenhle týden přežila ve zdraví. Každému, kdo přišel k nám domů, jsme radši udělali test,“ přiznala Plíšková, že se během vánočního období vídala se svými nejbližšími až po otestování na covid-19. Tak aby své sportovní cíle hned na začátku nové sezony neohrozila.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme