Asi nejlepší trenér, jakého jsem kdy měla, říká Plíšková o spolupráci, která bude pokračovat i dál

Tenistka Karolína Plíšková má za sebou nejdřív komplikovanou, ale nakonec úspěšnou sezonu. V mexické Guadalajaře na Turnaji mistryň sice na semifinále nedosáhla, ale v obtížných podmínkách vybojovala dvě výhry ve skupině a rok 2021 zakončila singlovým vítězstvím. Něco takového ještě jako profesionálka na okruhu WTA v ženské dvouhře nezažila.

Guadalajara Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

I když z letošní sezony nemá Karolína Plíšková titul, považuje ji za jednu z nejlepších v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí svoji letošní sezonu tenistka Karolína Plíšková

Jen v roce 2016 byl její poslední singlový zápas sezony vítězný. Tehdy zářila ve fedcupovém týmu a výrazně pomohla k finálové výhře ve Francii. Na turnajích se jí povedlo zakončit kalendářní rok vítězstvím ve dvouhře poprvé až teď.

„To se ještě nepodařilo, no vidíte. Tak se na tom našla i pozitivní věc,“ řekla pro Radiožurnál Plíšková.

V kariéře tenistů je to zvláštní pocit. Zakončit turnaj vítězstvím zpravidla znamená získat trofej, ale formát Turnaje mistryň je jiný a ani dvě výhry ve skupině české hráčce na postup do semifinále nestačily.

Takže teď Plíšková hodnotí sezonu, ze které nemá titul. I to je pro ni výjimečné. Od roku 2013 nepřetržitě aspoň jeden pohár v každém roce za finálové vítězství v singlu na některém z turnajů získala.

„Myslím si, že dost lidí mě odepsalo, že už nikdy nebudu hrát tak dobrý tenis. Podařilo se z toho udělat super rok a to bych asi vyzdvihla. Takže to hodnotím jako jednu z nejlepších sezon,“ říká ale i tak devětadvacetiletá Češka.

Letos se jí nejdříve nedařilo opakovaně vyhrávat zápasy, ale postupně se dokázala zlepšovat. A dosáhla na tři velká turnajová finále včetně toho grandslamového, což se jí před tím povedlo jen jednou – na US Open 2016.

Bez titulu, ale s vítězstvím na konci. ‚Jedna z mých nejlepších sezon,‘ hodnotí Plíšková

Číst článek

„Dostat se zpátky do grandslamového finále, ještě k tomu ve Wimbledonu, kde se mi nikdy úplně nedařilo, hodnotím zatím jako jeden z mých největších úspěchu v kariéře,“ hodnotí zpětně světová čtyřka.

I kvůli grandslamovým úspěchům vsadila před minulou sezonou na respektovaného německého kouče Saschu Bajina a teď je ráda, že s ním bude spolupracovat i v novém roce.

„Jsem hlavně ráda, že chtěl Saša zůstat se mnou. Pro mě tam nebyla jiná varianta. Je to asi nejlepší trenér, jakého jsem kdy měla. A věřím tomu, že je tam ještě spousta věcí, kterých chceme společně dosáhnout. On mi věří a chápe mě jako člověka i jako hráčku,“ prozradila po svém posledním zápasu sezony.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme