Karolína Plíšková postoupila v Tchien-ťinu do semifinále, přiblížila se tak Turnaji mistryň

Karolína Plíšková porazila ve čtvrtfinále na turnaji v čínském Tchien-ťinu po třísetové bitvě Britku Katie Boulterovou 5:7, 6:0 a 6:3. Česká tenistka se tak přiblížila Turnaji mistryň.

Tchien-ťin/Čína Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na oblíbených dvorcích v New Yorku

Karolína Plíšková na oblíbených dvorcích v New Yorku | Foto: Andres Kudacki/AP | Zdroj: ČTK

Šestadvacetiletá Plíšková drží v žebříčku pro start v Singapuru poslední postupové osmé místo a body se jí na menším turnaji v Tchien-ťinu začaly připisovat právě až v semifinále.

Krejčíková si na turnaji v Číně čtvrtfinále proti Plíškové nezahraje, nestačila na Boulterovou

Číst článek

Aktuální česká jednička svádí souboj zejména s Nizozemkou Kiki Bertensovou, jež ve čtvrtek vypadla v Linci ve druhém kole. Plíšková má před ní aktuálně náskok 60 bodů.

V případě triumfu v Tchien-ťinu, kde startuje na divokou kartu, by česká tenistka získala dalších 170 bodů. V semifinále se Plíšková utká s vítězkou duelu mezi Běloruskou Arynou Sabalenkovou a Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.

O čtvrtfinálovou výhru proti 101. hráčce žebříčku Boulterové dnes musela turnajová jednička tvrdě bojovat. Jednoznačný byl pouze druhý set, v němž Plíšková soupeřce nadělila za 29 minut „kanára“.

Ve více než dvouhodinovém zápase přišla světová šestka netypicky pětkrát o podání, sama však nakonec přemožitelce Barbory Krejčíkové z 2. kola vzala servis devětkrát a splnila roli favoritky.

Ve finále čtyřhry jsou zkušená Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou. Již jisté účastnice Turnaje mistryň se pokusí získat po turnaji v Praze druhý společný titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme