Plíšková si finále ve Štrasburku nezahraje, česká tenistka podlehla 81. hráčce světa

Česká tenistka Karolína Plíšková si o titul na antukovém turnaji ve Štrasburku nezahraje. Nasazená jednička a osmá hráčka světa podlehla v semifinále Kaje Juvanové ze Slovinska 2:6 a 5:7. Ve finále je naproti tomu deblistka Lucie Hradecká spolu s indickou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou, které porazily dvakrát 6:3 bělorusko-americký pár Lidzija Marozavová, Kaitlyn Christianová.

Tento článek je více než rok starý.

Štrasburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková nenaváže na triumf Barbory Krejčíkové z minulého roku. Ve Štrasburku, kam dostala divokou kartu, bojovala o 33. finále v kariéře a útočila na sedmnáctý titul.

Tenistka Krejčíková chce po zranění lokte stihnout Roland Garros, kde obhajuje double

Číst článek

Po prosincové zlomenině ruky má v této sezoně bilanci 5:7. Všech pět výher vybojovala na antuce.

Rodačka z Loun přesto prožila v generálce na grandslam Roland Garros nejlepší turnaj v této sezoně a od loňského srpna. Její přemožitelka Juvanová, které patří v žebříku WTA 81. místo, se utká o premiérový titul v kariéře s Angelique Kerberovou z Německa, nebo domácí Oceane Dodinovou.

Dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková nevstoupila do prvního vzájemného zápasu s Juvanovou dobře. Ztratila dvakrát servis a prohrála první set po osmadvaceti minutách. Ve druhém se Plíšková hrající s obvázaným stehnem zlepšila.

Za stavu 5:5 ale využila soupeřka brejkbol a podávala na vítězství v zápase. Přestože si Češka také vypracovala jeden brejk, o devět let mladší soupeřka jej odvrátila a využila hned první mečbol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme