Plíšková si na turnaji v Tokiu zahraje ve druhém kole, českou tenistku čeká souboj s Martićovou

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila do turnaje v Tokiu hladkou výhrou nad Isabellou Šinikovovou. Šestá nasazená česká reprezentantka porazila bulharskou kvalifikantku za necelou hodinu 6:2, 6:1. O postup do čtvrtfinále se v Japonsku utká s Chorvatkou Petrou Martićovou.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 14:08 20. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na US Open.

Karolína Plíšková na US Open. | Foto: Jerry Lai | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková měla zápas od počátku plně pod kontrolou. V duelu se soupeřkou, která si v hlavní soutěži na okruhu WTA zahrála letos poprvé, se opírala o spolehlivé podání a na kurtu strávila jen 59 minut.

S Martićovou se utká poosmé v kariéře. Bilanci vzájemných zápasů vede o rok starší Chorvatka 4:3, poslední duel vloni na antuce v Římě ale vyzněl pro Plíškovou.

Do druhého kola postoupila i vítězka posledního odehraného ročníku před covidovou pauzou Naomi Ósakaová.

Domácí favoritka, jež triumfovala v roce 2019 v tehdejším dějišti turnaje v Ósace, ale odehrála proti Darje Savilleové jen necelé dva gamy. Australanka si za stavu 1:0 a 30:30 zranila koleno a musela duel skrečovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme