Karolína Plíšková po třech letech postoupila do čtvrtfinále US Open. Porazila Pavljučenkovovou

Karolína Plíšková si znovu po třech letech zahraje čtvrtfinále tenisového US Open. Turnajová čtyřka si účast mezi osmičkou nejlepších v New Yorku zajistila výhrou 7:5 a 6:4 nad Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska. Postupem navázala na krajanku Barboru Krejčíkovou, která se dostala do čtvrtfinále o den dříve. Příští soupeřkou Plíškové bude Maria Sakkariová z Řecka.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:35 7. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Susan Mullane | Zdroj: Reuters

„Jsem hodně spokojená s vítězstvím, protože poslední dva zápasy jsem s ní prohrála,“ řekla letošní finalistka Wimbledonu Plíšková a dodala: „I když to nebyl extra hezký zápas a ani na kurtu jsem neměla dobrý pocit, tak na tom nesejde, jelikož jsem ve čtvrtfinále.“

Tentokrát se Plíškové nedařil servis jako v předchozích dvou zápasech a dala jen šest es. O to solidnější byla ve výměnách a letošní finalistku Roland Garros Pavljučenkovovou nutila kazit. První set rozhodla ve dvanácté hře a i druhý set a tím celý zápas ukončila brejkem.

Devětadvacetiletá Plíšková se do čtvrtfinále US Open dostala počtvrté v kariéře. Poprvé cestou do zmíněného finále před pěti lety a rovněž v následujících dvou letech.

V příštím zápase čeká Plíškovou Sakkariová, která už v turnaji vyřadila Kateřinu Siniakovou a Petru Kvitovou. Sedmnáctá nasazená Řekyně porazila v osmifinále za tři a půl hodiny předloňskou šampionku US Open Kanaďanku Biancu Andreescuovou.

S letošní semifinalistkou Roland Garros Sakkariovou má Plíšková bilanci 1:1. Oba zápasy se odehrály na římské antuce. „Aspoň se teď utkáme na jiném turnaji a jiném povrchu,“ usmála se Plíšková. „Je velká bojovnice a v poslední době se zlepšila. Přidala na agresivitě, je nebezpečná. Porazila kvalitní hráčky a věří si. Musím být tou agresivnější,“ prohlásila.

Impressive stuff from Karolina Pliskova.

The No. 4 seed is into the #USOpen quarterfinals!

01:53 – 07. 09. 2021

64 290

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (4-ČR) – Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:5, 6:4, Sakkariová (17-Řec.) – Andreescuová (6-Kan.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 6:3.
Čtyřhra - 3. kolo:
Hradecká, Bouzková (15-ČR) – Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) 6:2, 7:5.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Djoković (1-Srb.) – Brooksby (USA) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, Berrettini (6-It.) – Otte (Něm.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme