Karolína Plíšková vydřela ve 2. kole turnaje v Eastbourne výhru nad Pavljučenkovovou

Tenistka Karolína Plíšková udolala v 2. kole na turnaji v Eastbourne po téměř dvou hodinách Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou 6:4, 2:6, 6:3. Nasazená dvojka a obhájkyně titulu vyhrála i šestý vzájemný zápas. Naopak Andrea Sestini Hlaváčková, která postoupila z kvalifikace, podlehla v prvním kole Srbce Aleksandře Krunićové 5:7, 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne (Aktualizováno: 18:22 25. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji v Birminghamu

Karolína Plíšková. | Zdroj: Reuters

První sadu rozhodl brejk Plíškové hned v úvodní hře, byť šestadvacetiletá česká tenistka proměnila až pátý setbol. Ve druhém setu Plíšková třikrát neudržela podání a Ruska vyrovnala. V rozhodující sadě už světová sedmička nezaváhala a po druhém brejku v deváté hře proměnila hned první mečbol.

Plíšková, jež loni na trávě v Eastbourne slavila titul, potvrdila, že se jí proti stejně staré rodačce ze Samary daří. V předchozích pěti utkáních s Pavljučenkovovou včetně finále Fed Cupu 2015 neztratila ani set. V dalším kole může narazit na Barboru Strýcovou, kterou čeká Chorvatka Donna Vekićová.

Sestini Hlaváčková sice v prvním setu dotáhla ztrátu jednoho brejku, vzápětí však neproměnila setbol. V jedenácté hře česká deblová specialistka podání znovu neudržela a sadu nakonec ztratila. Ve druhé Kruničová využila dva z osmi brejkbolů, zatímco sama nezaváhala ani jednou a po necelé hodině a tři čtvrtě proměnila při soupeřčině servisu třetí mečbol.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):

Ženy (dotace 917 664 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Buzarnescuová (Rum.) - Pcheng Šuaj (Čína) 5:7, 6:2, 6:1, Kanepiová (Est.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:4, Sabalenková (Běl.) - Vickeryová (USA) 4:6, 6:0, 6:1, Cibulková (SR) - Makarovová (Rus.) 7:5, 6:4, Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Vichljancevová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:2.

2. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 2:6, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme