Plíšková musela otáčet, ale první zápas na French Open zvládla. Uspěl Kolář, ostatní Češi už ne

Tenistka Karolína Plíšková otočila zápas prvního kola antukového Roland Garros a na divokou kartu hrající domácí Tessah Andrianjafitrimovou porazila 2:6, 6:3 a 6:1 po dvou hodinách a třech minutách. Postoupil i Zdeněk Kolář, který při grandslamovém debutu porazil na divokou kartu hrajícího domácího Lucase Pouille 6:3, 4:6, 7:5 a 6:4.

Paříž (Aktualizováno: 22:46 24. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

S prvním kolem se v úterý rozloučil Jiří Lehečka, který při premiéře v Paříži prohrál s Belgičanem Davidem Goffinem 4:6, 6:4, 4:6, 4:6, Tereza Martincová podlehla Američance Shelby Rogersové 4:6 a 3:6 a Jiří Veselý prohrál se Stevem Johnsonem z USA 7:6, 6:7, 3:6 a 2:6.

Šla jsem do toho na plné koule, zhodnotila svoji premiéru na French Open sedmnáctiletá Nosková

Číst článek

Třicetiletá Plíšková udělala v zahajovacím gamu tři dvojchyby, o servis přišla a v prvním setu se proti Andrianjafitrimové (141. v žebříčku WTA) nemohla dostat do rytmu. Česká favoritka udělala v silném větru 22 nevynucených chyb a úvodní sadu ukončila smečí do sítě.

„Bylo to hodně nervózní, hlavně první set, ale jak jsem pak hrála déle, tak to bylo lepší. Soupeřka nebyla taková, že by hrozilo, že mě vystřílí, ale bylo to o tom to zahrát klidněji bez chyb. Nedala mi nic zadarmo, lidi ji hnali dopředu. Druhej a třetí set už byly v pohodě,“ zhodnotila Plíšková pro Radiožurnál.

Na začátku druhého setu ztratila servis, ale pak přidala na razanci a získala čtyři hry v řadě. Ještě sice jednou přišla o podání, ale sadu ukončila jedním ze svých čtyř es v utkání. Ve třetím setu už měla navrch, ale musela často o fiftýny bojovat v delších výměnách.

Ve druhém kole narazí ve čtvrtek na další francouzskou držitelku divoké karty Leolii Jeanjeanovou (227. v pořadí WTA).

Bouzková hrát nebude

Ze soutěže navíc odstoupila kvůli pozitivnímu testu na koronavirus Marie Bouzková a ve středu nenastoupí k utkání 2. kola proti Elise Mertensové z Belgie.

Kolář se prodral do hlavní soutěže z kvalifikace, kterou na grandslamu zvládl na sedmnáctý pokus. Proti bývalému desátému hráči světa Pouilleovi předvedl bojovný výkon. Český hráč, jemuž patří v žebříčku ATP 134. místo, odvrátil ve třetím setu za stavu 4:5 a 0:40 tři setboly a sadu rozhodl ve svůj prospěch.

Ve čtvrtém setu v chladném večeru neudržel brejk z první hry, ale koncovku zvládl. Jeho dalším soupeřem by mohl být čtvrtý hráč světa a loňský finalista Stefanos Tsitsipas z Řecka.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme