Mám jasný plán, co chci hrát a toho se držím, říká Plíšková po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu

Tenistka Karolína Plíšková zažívá nejpovedenější grandslamový turnaj od Australian Open 2019. Ve Wimbledonu porazila vítězku nedávného travnatého turnaje v Berlíně Rusku Ljudmilu Samsonovovou 6:2, 6:3 a poprvé v kariéře si zahraje čtvrtfinále londýnského grandslamu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Jaký je to pocit, že jste postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu?
Je to super pocit, protože to byl jediný grandslam, který mi chyběl, abych se dostala takhle daleko. Ty turnaje předtím nebyly úplně dobré a teď mám dobrý pocit z toho, že se mi podařilo vyhrát čtyři zápasy v řadě.

Plíšková si poprvé zahraje ve čtvrtfinále Wimbledonu, dál jde i Muchová. Jízda Krejčíkové skončila

Číst článek

Čím to je, že se vám teď daří?
Myslím, že jsem celkově v klidu a mám jasný plán, co chci hrát a toho se držím. Ne vždy vám to soupeř dovolí, ale všechny zápasy, co jsem odehrála, byly docela solidní. Nebyly tam výpadky a celkem mi funguje servis, za to jsem ráda a snad to ještě vydrží.

Hrála jste mimo hlavní kurty, kam se teď přesunete. Jaká je to změna?
Doufejme, že si už si tam konečně zahraju. Soupeřka nebyla asi ani nasazená, tak bylo těžké dostat se na velký kurt, ale ráda bych se tam dostala a doufám, že už to vyjde. Myslím, že to tady není udělané úplně fér.

Co další soupeřka? Viktorija Golubicová, která porazila Madison Keysovou...
Golubicová, tak ta má takovou pestrou hru, hodně chodí na síť, hraje čopy, ale myslím, že nemá žádnou extra zbraň. Hrála jsem s ní myslím na Fed Cupu a teď je na vlně, tak pro ní by to byl úspěch.

A co vy, také nemáte co ztratit?
Já nemám, co ztratit, jsem poprvé ve čtvrtfinále Wimbledonu. Nejsem tady vůbec jako favorit (smích).

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme