Plíšková se po finále v Montrealu vyhoupla na čtvrté místo žebříčku. ,Teď už ranking tolik neřeším,‘ říká

Ani po svém čtvrtém finále od loňské koronavirové přestávky se nemohla radovat z titulu. Tenistka Karolína Plíšková tentokrát podlehla Italce Camile Giorgiové v kanadském Montrealu 3:6 a 5:7 a na turnajový triumf čeká od začátku minulého roku, kdy zvítězila v australském Brisbane. Přesto teď ale nejlepší česká singlistka na profesionálním okruhu zažívá povedenější období.

Tento článek je více než rok starý.

Montreal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková sice před diváky prohrála všechny tři letošní finálové zápasy, v Římě, ve Wimbledonu i teď v Montrealu, ale na druhou stranu vnímá, že na turnajích s prázdnými tribunami, byly její výsledky o poznání horší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí tenistka Karolína Plíšková své poslední zápasy

„Někomu to je možná jedno, někdo to dokáže v sobě najít, ale já jsem zrovna typ, který tohle potřebuje a pomáhá mu to. Když tam lidi fandí, tak dokážu v těžkých okamžicích zahrát nejlíp,“ přiznala Plíšková v rozhovoru pro Radiožurnál.

Devětadvacetiletá tenistka překonala výsledkově složitější období trvající zhruba od loňského srpna do letošního jara, kdy se jí v turnajových bublinách a před prázdnými tribunami často nedařilo vyhrávat ani dva zápasy v řadě.

Plíškové pomohly některé vydařené duely v letošní antukové části sezony a také nedávný úspěch ve Wimbledonu, první velký pod německým koučem Saschou Bajinem.

„Už asi nebylo moc lidí, kteří by mi věřili. Určitě rodina, známí, kamarádi, Saša a můj tým, ale jinak moc lidí nebylo. Všichni tak nějak říkali, že už je to asi konec a já  jsem si alespoň dokázala, že není,“ říkala Karolína Plíšková poté, co se jí v červenci povedlo postoupit do finále Wimbeldonu.

Hlavně díky velkému grandslamovému úspěchu teď zase mohla útočit na přední příčky světového žebříčku, ve kterém už byla jednou - přesně před čtyřmi lety - na té nejvyšší pozici.

Plíšková na první letošní titul nedosáhla, ve finále turnaje v Montrealu podlehla Giorgiové

Číst článek

„Tím, že jsem se třeba stala tou jedničkou, tak teď už ten ranking tolik neřeším. Myslím, že jsem tam vydržela strašně dlouho a pak se stala ta korona a nezačala jsem v takové formě. Některé turnaje, které mám ráda, jako třeba v Brisbane, nebyly. Tak to je, ale není to zase nic, co by mě ovlivnilo,“ vyprávěla nedávno pravou rukou hrající tenistka, že už pro ni nějakou dobu nejsou čísla v žebříčku zase tak důležitá.

Takže ani nějak zvlášť neprožívala když těsně před Wimbledonem po hodně dlouhé době a jen velmi krátce vypadla z elitní desítky.

Teď je díky posledním turnajovým úspěchům ve světovém pořadí čtvrtá, tak vysoko byla naposledy na konci září loňského roku.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme