Karolína Plíšková začala travnatou část sezony porážkou, v Birminghamu podlehla Rybárikové

Karolíně Plíškové odveta s Magdalénou Rybárikovou za loňský Wimbledon nevyšla a úvodní letošní zápas na trávě prohrála. V prvním kole turnaje v Birminghamu podlehla slovenské rivalce 2:6 a 3:6. Vypadla také Kateřina Siniaková, která prohrála s Kristinou Mladenovicovou 6:1, 2:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham / Velká Británie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji v Birminghamu

Karolína Plíšková na turnaji v Birminghamu | Zdroj: Reuters

Světová sedmička Plíšková před rokem na wimbledonské trávě ztroskotala na Rybárikové ve druhém kole. Pondělní odplatu začala hrozivě, dvakrát neudržela servis a prohrávala už 0:4. Až pak ji podání podrželo, snížila, ale sadu už nezachránila.

Odpočinula jsem si, natrénovala, takže se cítím o sto procent lépe, říká Karolína Plíšková

Číst článek

Rybáriková pokračovala v tlaku a Plíšková v nevynucených chybách. V pátém gamu získala rodačka z Piešťan další brejk a jistě kráčela za postupem, k němuž si pomohla osmi esy. Česká jednička této statistiky na okruhu si jich připsala jen pět a také 19 chyb oproti deseti z rakety soupeřky.

Rybáriková, 19. hráčka žebříčku, si tak zvedla sebevědomí před obhajobou semifinále na travnatém grandslamu. Česká jednička by měla startovat ještě v Eastbourne a pak se pokusí prolomit wimbledonské trápení, kde dosud nepřešla druhé kolo.

Siniaková nedotáhla do úspěšného konce slibně rozehraný zápas s Kristinou Mladenovicovou a francouzské tenistce podlehla 6:1, 2:6, 4:6. Pro obě hráčky se jednalo o letošní první zápas na trávě. Dvaadvacetiletá Siniaková prohrála s o tři roky starší Mladenovicovou po halovém turnaji v Petrohradu i druhý letošní zápas.

V Birminghamu ještě startují obhájkyně loňského titulu Petra Kvitová, Barbora Strýcová a úspěšná kvalifikantka Kristýna Plíšková.

Druhým turnajem v tomto týdnu je ten na Mallorce. Na něm se představí Lucie Šafářová. Už po prvním kole se se španělským podnikem rozloučila Markéta Vondroušová po porážce od Samanthy Stosurové z Austrálie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme