Karolína Plíšková si v Cincinnati zahraje semifinále. Lucie Šafářová deblový titul nezíská

Světová jednička Plíšková zvládla vyhrát dvakrát během jednoho dne. Nejdříve vyhrála nad Camilou Giorgiovou 6:3, 4:6 a 6:0 v dohrávce přerušeného čtvrtečního utkání. Poté porazila Caroline Wozniackou 6:2 a 6:4. Soupeřkou české tenistky bude v souboji o finále Garbiňe Muguruzaová. Nová deblová světová jednička Šafářová naopak spolu s Barborou Strýcovou podlehly Chan Yung-jan a Martině Hingisové 6:7 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati / USA (Aktualizováno: 8:46 19. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková nejprve dotáhla do vítězného konce zápas s Giorgiovou, nad kterou ve čtvrtek vedla 3:0, než bylo utkání kvůli dešti přerušeno.

Již o tři hodiny později slavila výhru nad bývalou světovou jedničkou Wozniackou, které oplatila vyřazení ve čtvrtfinále předchozího turnaje v Torontu.

Zatímco v Kanadě svedly třísetovou bitvu, tentokrát nedala Plíšková dánské hráčce šanci. Třikrát jí vzala servis, zatímco sama odvrátila jediný brejkbol, kterému čelila. Za 68 minut si připsala třetí výhru v osmém vzájemném duelu.

Další soupeřkou Plíšková bude Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. S tou má česká hráčka výrazně pozitivní bilanci 6:1. Letos ji porazila v obou zápasech bez ztráty setu.

Lucie Šafářová posun do čela světového žebříčku ve čtyřhře neozdobí titulem z tenisového turnaje v Cincinnati. S Barborou Strýcovou vypadly v semifinále po prohře s druhým nasazeným párem Chan Yung-jan, Martina Hingisová 6:7 a 2:6.

Už postup mezi nejlepší čtveřici Šafářové zajistil, že v pondělí vystřídá na prvním místě deblového pořadí svou tradiční partnerku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, která se zotavuje z těžkého zranění kolena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme