Siniaková porazila Riskeovou. Češky tak vedou po prvním dnu 2:0

Po vítězství Barbory Strýcové nastoupila na kurt Kateřina Siniaková proti Alison Riskeové. Češka v zápase zvítězila 6:3 a 7:6 a poslala tak české tenistky do vedení 2:0 na zápasy.

Sledovali jsme online Praha (Aktualizováno: 19:52 10. 11. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková v zápase s Alison Riskeovou

Kateřina Siniaková v zápase s Alison Riskeovou | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Ve druhém zápase, které začala na podání česká hráčka si tenistky navzdory mnoha breakballům držely svá podání. První prolomení servisu přišlo až ve čtvrtém gemu a na svědomí ho měla Siniaková, která odskočila do vedení 3:1. Break poté potvrdila a vedla tak 4:1.

Kateřina Siniakova - Alison Riskeová 2:0

Číst článek

Když o vedení přišla a Riskeová snížila na 4:3, zareagovala následně dalším breakem a za stavu 5:3 zápas dopodávala.

Do druhé sady vstoupila lépe Alison Riskeová, která vedla 3:1. Získané podání ale nedokázala potrdit při svém servisu a druhý set tak byl nadále vyrovnaný.

Strýcová porazila Keninovou, český tým vede 1:0

Číst článek

Za stavu 4:5 zvládla Siniaková kritický okamžik, kdy servirovala na udržení se v setu. Svůj servis si přes shodu udržela a následně svou americkou protivnici breakla a šla podávat na konec zápasu. Klíčový okamžik ale nezvládla a druhý set tak dospěl do zkrácené hry.

V něm už dominovala česká hráčka. Za stavu 6:2 využila druhý matchball a zápas ukončila.

Předvedla jsem slušný tenis, i když jsem se chvílemi trápila. Mám dojem, že jsem ani nehrála, energie mám spoustu, řekla Siniaková.

„Potřebujeme dotáhnout alespoň jeden bod,“  řekl kapitán Petr Pála v České televizi a neprozradil, jestli uvažuje o zařazení Kvitové do dvouher. Musíme se pobavit, ale určitě se to bude lépe skládat za stavu dva nula,“ nechal se slyšet kapitán.

Finále tenisového Fed Cupu v Praze (tvrdý povrch):
ČR - USA 2:0 po úvodním dnu
Strýcová - Keninová 6:7 (5:7), 6:1, 6:4, Siniaková - Riskeová 6:3, 7:6 (7:2).

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme