Siniaková je v Pekingu ve čtvrtfinále. Pomohla Kvitové i Plíškové a vylepší si žebříčkové maximum

Kateřina Siniaková v osmifinále v Pekingu porazila Nizozemku Kiki Bertensovou 6:4 a 6:3 a postoupila do čtvrtfinále. V novém vydání žebříčku bude nejhůř 34. Karolína Plíšková vypadla a zkomplikovala si boj o Turnaj mistryň, Petra Kvitová už má účast v Singapuru jistou.

Peking (Aktualizováno: 15:23 4. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková vyhrála svůj první grandslamový titul, ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou

Kateřina Siniaková | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: agentura Reuters

Kateřina Siniaková se na druhém velkém čínském turnaji v řadě probojovala skrz kvalifikaci až do čtvrtfinále. Po úspěchu ve Wu-chanu se prodírá i pavoukem v Pekingu, mezi nejlepších osm postoupila po vítězství nad Nizozemkou Kiki Bertensovou 6:4 a 6:3.

Rekordní česká účast na Turnaji mistryň. V Singapuru se může představit sedm tuzemských tenistek

Číst článek

Nizozemka je nejvážnější soupeřkou Karolíny Plíškové v boji o místo na Turnaji mistryň v Singapuru, v čínském hlavním městě ji ale vyřadila jiná Češka. Kateřina Siniaková ještě v prvním setu nedokázala udržet brejk, který ji soupeřka darovala třemi dvojchybami, jenže za stavu 4:4 tenistka z Hradce Králové znovu prolomila nizozemské podání a tentokrát sadu dopodávala.

Ve druhé sadě byl průběh podobný. Siniaková opět měla výhodu získaného podání Bertensové, jenže 11. hráčka světového žebříčku vyrovnala. Pak ale neudržela nervy a proti brejkbolu Siniakové udělala už svou devátou dvojchybu v zápase.

Češka se musela nechat ošetřit, zřejmě kvůli bolavým zádům, ale koncovku zápasu zvládla. A když po hodině a půl napálila Bertensová volej do sítě, mohla se radovat z vítězství 6:4 a 6:3.

Už hodně "rozsekaná" je zřejmě @Katerina Siniakova v neskutečném závěru roku, ale skvěle to vybojovala. A bude to v Singapuru rekordní česká jízda. 🇨🇿

09:53 – 04. 10. 2018

19

Body za čtvrtfinále v posunou Kateřinu Siniakovou minimálně o 6 míst na 34. místo žebříčku, výš ještě nikdy v kariéře nebyla. Ve čtvrtfinále se utká s Caroline Wozniackou.

Druhá česká zástupkyně v osmifinále v Pekingu, Karolína Plíškovoá, ale šanci nevyužila a prohrála s Číňankou Wang Čchiang. Ve druhém setu sice vedla už 4:1, pak ale soupeřka získala pět her v řadě a postoupila.

Plíšková tak zůstala na posledním místě zajišťujícím účast v Singapuru s desetibodovým náskokem před Bertensovou. Jejich souboj teď bude pokračovat na dálku v příštím týdnu. Plíšková přijala divokou kartu na turnaj v čínském Tchien-ťinu, Bertensová nastoupí v Linci. Obě pak čeká turnaj v Moskvě. Petra Kvitová má účast díky porážce Bertensové definitivně jistou. 

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu

Muži (dotace 3 401 860 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Fucsovics (Maď.) - Cecchinato (8-It.) 6:4, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Siniaková (ČR) - Bertensová (11-Niz.) 6:4, 6:3, Čang Šuaj (Čína) - Kerberová (3-Něm.) 6:1, 2:6, 6:0, Wozniacká (2-Dán.) - Kontaveitová (Est.) 7:5, 6:4. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme