Karolína Plíšková otočila špatně rozehraný duel a v Brisbane je v semifinále. Siniaková vyhrála český souboj

Bývalá světová jednička Karolína Plíšková vyhrála třísetovou bitvu proti Estonce Kanepiové a v Brisbane postoupila do semifinále. Souběžně hrané čtvrtfinále v Šen-čenu nabídlo český tenisový souboj, ve kterém Kateřina Siniaková porazila Kristýnu Plíškovou dvakrát 6:2. Obě české tenistky hrají na turnajích o obhajobu svých loňských titulů.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Brisbane (Aktualizováno: 12:46 4. 1. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Karolína Plíšková se na turnaji v Brisbane objeví v semifinále. Česká tenistka nezvládla vstup do utkání, když prohrála první gem zápasu při vlastním servisu. Ve zbytku setu musela odolávat skvěle hře soupeřky, která se prezentovala razantními a přesnými údery.

Plíšková si v dané sadě nevypracovala jediný brejkbol, protihráčka navíc dokázala získat brejk v posledním gamu prvního setu a vyhrála jej 6:3.

Kristýna Plíšková porazila šampionku z Paříže, Strýcová zvládla tříhodinovou bitvu

Číst článek

Ve druhé sadě se Češka dostala do nepříjemné situace, když prohrávala 1:3. Povedl se jí však brejk a poté vzala soupeřce podání i v jedenáctém gamu, po kterém získala hru při vlastním podání a srovnala po vítězství 7:5 na 1:1 na sety. 

Bývalá patnáctá hráčka světového žebříčku dvouhry Kanepiová začala pomalu fyzicky odpadávat a z její rakety se vytratila přesnost. Česká jednička v závěrečném dějství dominovala, což potvrdila také dvěma brejky. V posledním setu ztratila Plíšková při vlastním gamu jen tři fiftýny a vyhrála 6:2. 

Plíšková se v boji o druhé finále v řadě na zdejším turnaji utká s Elinou Svitolinovou, kterou loni na stejném podniku ve stejné fázi porazila 6:2, 6:4. 

Český souboj pro Siniakovou

V českém čtvrtfinálovém souboji v čínském Šen-čenu byla úspěšnější mladší z obou tenistek. Kateřina Siniaková hned v úvodu prvního setu prolomila soupeřčino podání a dostala se tak do pohody. Následně se jí v průběhu této sady povedl brejk ještě jednou, a tak tuto část zápasu opanoval v poměru 6:2. 

Začátek druhé sady byl již o něco vyrovnanější, avšak pouze do stavu 2:2. Poté následoval znovu brejk v podání Siniakové, která již Kristýně Plíškové za tohoto stavu nedovolila žádný další game a čtyřmi vyhranými hrami v řadě dotáhla set i zápas do zdárného konce. Po sadách 6:2 a 6:2 tedy do semifinále postupuje Kateřina Siniaková, která v něm narazí na Rusku Marii Šarapovovou.

Siniaková má navíc v Šen-čenu šanci získat double, ve čtyřhře je společně s Barborou Krejčíkovou také v semifinále.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme