Každý budeme hrát z lepší strany, těší se Berdych. Nadal kvůli tréninku vstával ve čtyři ráno

Hned první den Laver Cupu v Praze uvidí čeští fanoušci na černém kurtu libeňské haly domácího tenistu. A dokonce v atraktivním večerním programu. Tomáš Berdych si v pátek zahraje závěrečnou čtyřhru společně s nejlepším hráčem současnosti Španělem Rafaelem Nadalem. Právě takovou sestavu nominoval na úvod švédský kapitán výběru Evropy Björn Borg.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Určitě se mi to zamlouvá, ale není to o tom, abych si vybíral, s kým budu hrát. Tým je extrémně silný a já s Rafou nikdy nehrál a strašně se těším,“ říká pro Radiožurnál Tomáš Berdych, který bude hrát s Nadalem deblové utkání poprvé v životě.

Na Laver Cup i bez lístků. Dobrovolníci viděli zákulisí turnaje jako jedni z prvních

Číst článek

Toužil po čtyřhře s Rogerem Federerem, ale i Rafaela Nadala pochopitelně Tomáš Berdych s velkou radostí bere.  Oba jsou špičkovými singlisty, Španěl dokonce tím nejlepším na světě, a tím, že každý hraje jinou rukou, snadno se prý dohodnou, kdo na které straně dvorce nastoupí.

„On rád z forhendové strany, takže to bude jeho bekhend a můj taky. Pro nás oba je to lepší varianta, nemusíme si zvykat na něco jiného. Byť jsme spolu nikdy nehráli, tak budeme hrát z lepší strany, což se hodí na sebevědomí a člověk se může rychleji sehrát,“ prozradil Tomáš Berdych.

Žádný přátelský zápas

Před pátečním zápasem ale tuší, že to v duelu proti australsko-americké dvojici Kyrgios, Sock nebudou jen výměny od základní čáry ze silnější forhendové strany.

„Když se podíváme, co máme za soupeře, žádná sranda to nebude. Sock je vynikající deblista, Nickova hra se do debla perfektně hodí. Vůbec to nebudou snadní soupeři, bude to rychlé a intenzivní,“ tuší.

A nepůjde o exhibici, ale normální soutěžní zápas, dodává Rafael Nadal. „Jsme tady, abychom zkusili předvést to nejlepší. Kvůli tréninku jsem vstával ve čtyři ráno a kdyby to byla exhibice, netrénoval bych. Jsme tu, abychom se pokusili vyhrát, není to přátelský zápas,“ řekl před historicky prvním duelem týmů Evropy a 'Zbytku světa' Rafael Nadal.

Premiérový Laver Cup začne v pátek odpoledne a skončí v neděli večer.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme