Dělala jsem maximum, ale šlo to jen chvíli, říká po vyřazení z Australian Open Krejčíková

Minulý zápas proti dvojnásobné grandslamové šampionce Bělorusce Viktorii Azarenkové jí vyšel náramně, ale s úterním spokojená vůbec nebyla. Tenistka Barbora Krejčíková podlehla ve čtvrtfinále Australian Open Američance Madison Keysové 3:6 a 2:6 a ve velkém vedru bojovala i s blíže nepopsanými zdravotními potížemi.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková ve velkém vedru bojovala i s blíže nepopsanými zdravotními potížemi

Tenistka Barbora Krejčíková ve velkém vedru bojovala i s blíže nepopsanými zdravotními potížemi | Foto: Asanka Brendon Ratnayake | Zdroj: Reuters

Madison Keysová v pozápasovém rozhovoru na kurtu říkala, že je z Orlanda z Floridy zvyklá ještě na větší vedro.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krejčíková se o zdravotních problémech nechtěla bavit. Více si poslechněte v reportáži Jaroslava Plašila

Ale počasí a podmínky nebyly tím jediným důvodem, proč Američanka zvládla utkání lépe. Že to byla spíš kombinace potíží, připustila Barbora Krejčíková, i když se nechtěla na své potíže vymlouvat, ani je blíž specifikovat.

„Řekla bych vám to, ale nechci se o tom bavit. Nechci se tady na něco vymlouvat, že to a to byl důvod, proč to nešlo. Nějaké problémy plus to teplo. Hrála jsem tak, jak jsem hrála, dělala jsem maximum, snažila se uhrát body a poskládat nějak míče dohromady, abych nějak gemy získala, ale prostě to šlo jen chvilku,“ řekla Radiožurnálu po utkání Barbora Krejčíková, která si za stavu 2:5 v prvním setu vzala lékařskou přestávku.

Zápas dohrála, ale celkem v něm udělala dvaapůlkrát víc chyb než v předchozím vydařeném duelu s Běloruskou Azarenkovou. 

Krejčíková prohrála ve čtvrtfinále Australian Open s Keysovou. Od první sady měla zdravotní problémy

Číst článek

A v Melbourne Parku pak reportérům přiznala, že by se na ni kouč Aleš Kartus rozhodně nezlobil, kdyby z kurtu odešla předčasně.

„Trenér mi jasně řekl, že vůbec nemám pokračovat, že nemám hrát. Ale nejsem ten typ, který by to chtěl skrečovat. Je to čtvrtfinále grandslamu. Každý chce hrát do konce. A dokud nepadne poslední míč, tak vždycky je šance na to, aby člověk nějak otočil a vyhrál. Takže jsem chtěla hrát a bohužel poslední míč nedopadl pro mě a byl konec zápasu,“ přiznala Barbora Krejčíková, která věří, že bude moci nastoupit do ženské čtyřhry.

„Věřím, že budu zítra v pohodě,“ doplnila. Ve dvojici s Kateřinou Siniakovou bude bojovat v noci na středu o postup do semifinále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme