Krejčíková měla v prvním zápase poháru Billie Jean Kingové křeče. Proti Švýcarkám se chystá nastoupit

Problémy tenistky Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče. Světová trojka ale plánuje hrát i v druhém klání skupiny D mistrovství světa ženských družstev v Praze, v kterém Češky ve čtvrtek nastoupí proti Švýcarkám.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Problémy tenistky Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče

Problémy tenistky Barbory Krejčíkové v prvním utkání v Poháru Billie Jean Kingové proti Německu způsobily křeče | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Vítězka Roland Garros Krejčíková měla v pondělní dvouhře problémy s pravým lýtkem. Ošetřit se nechala po druhém setu i ve třetím. S bývalou první hráčkou světa Angelique Kerberovou nakonec prohrála za dvě a čtvrt hodiny ve třech setech a do čtyřhry nenastoupila.

Věděla jsem, že je bojovná, nedá mi nic zadarmo, řekla Vondroušová po výhře nad Petkovićovou

Číst článek

„Příčinou problémů Báry Krejčíkové byly naštěstí jenom křeče, které měla v lýtku pravé nohy,“ řekl mluvčí českého týmu Karel Tejkal den po výhře nad Němkami 2:1.

Krejčíková měla v úterý odpočinek od tenisu. „Což shodou okolností měli s trenérem (Alešem Kartusem) v plánu bez ohledu na to, jestli ji bolí nebo nebolí noha,“ doplnil Tejkal. Krejčíková mimo fyzioterapie šla i na lékařkou týmu Karolínou Velebovou doporučenou vycházku.

České tenistky začaly Billie Jean King Cup výhrou nad Němkami, rozhodla čtyřhra

Číst článek

Ve středu by měla olympijská vítězka čtyřhry z Tokia (s Kateřinou Siniakovou) trénovat. „Když jsme se s Bárou ráno bavili, tak mluvila o tom, že chce a je připravena ve čtvrtek nastoupit,“ potvrdil Tejkal, že kapitán Petr Pála může s Krejčíkovu počítat do souboje se Švýcarkami. V něm by v O2 areně měla hrát proti letošní olympijské vítězce dvouhry Belindě Bencicové.

Z ostatních českých hráček si odpoledne zatrénovaly Markéta Vondroušová, Tereza Martincová i Siniaková. Volno měla deblistka Lucie Hradecká, která se Siniakovou získala po půlnoci proti Němkám vítězný bod ve čtyřhře.

„Přijely jsme na hotel ve dvě hodiny ráno a já usnula někdy ve čtvrt na pět. Na snídani jsme se některé sešly okolo půl dvanáctý,“ uvedla Hradecká.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme