Krejčíková postoupila na US Open do druhého kola. Soupeřce v první sadě povolila jen pět fiftýnů

Tenistka Barbora Krejčíková zvládla premiéru v hlavní soutěži dvouhry na grandslamovém US Open. Vítězka Roland Garros porazila v 1. kole v New Yorku australskou kvalifikantku Astru Sharmaovou 6:0 a 6:4. Uspěla i Markéta Vondroušová, která si poradila s Elenou-Gabrielou Ruseovou z Rumunska 7:5 a 6:0. Tereza Martincová sice vedla nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou 4:1, ale duel s loňskou finalistkou prohrála 4:6 a 0:6.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 8:25 31. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková zvládla premiéru v hlavní soutěži dvouhry na grandslamovém US Open

Tenistka Barbora Krejčíková zvládla premiéru v hlavní soutěži dvouhry na grandslamovém US Open | Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Marie Bouzková nestačila v aréně Arthura Ashe na obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou a s Japonkou prohrála 4:6 a 1:6.

Jediný Čech ve dvouhře US Open končí, Veselý v pětisetové bitvě nestačil na Jihoafričana Andersona

Číst článek

Osmá nasazená Krejčíková povolila 114. hráčce světa Sharmaové v prvním setu jen pět fiftýnů a soupeřce uštědřila ‚kanára‘ za jednadvacet minut. Ve druhém vyrovnanějším setu vzala soupeřce podání jednou, odvrátila dva brekboly a vyhrála za hodinu a čtvrt.

„Zápas to byl těžký, protože první kola jsou vždy nejtěžší. Ona měla za sebou kvalifikaci, byla rozehraná a už tady odehrála tři zápasy, takže člověk nesmí nic podcenit. Jsem ráda, že jsem první set zvládla rychle a druhý po dobrém začátku dopodávala. Hrála jsem dobře,“ řekla Krejčíková, kterou ve druhém kole čeká domácí Christina McHaleová.

Stříbrná olympijská medailistka z Tokia Vondroušová měla pomalý rozjezd a s Ruseovou prohrávala 0:3. Za stavu 3:5 odvrátila dva setboly a ve zbytku utkání těžila z chyb soupeřky. Hrála jistěji i odvážněji a zápas otočila ziskem jedenácti her v řadě.

Naopak Martincová začala proti osmnácté nasazené Azarenkové odvážně a vedla 3:0. Od stavu 1:4 se ale bývalá světová jednička zlepšila a Češce už nepovolila ani game.

Bouzková měla proti Ósakavé šance na začátku. Dobře bránila a turnajová trojka kazila. Češka vedla ve třetí hře při podání soupeřky 40:0, ale neuspěla a v utkání neproměnila ani jeden z osmi brejkbolů. Udělala sice jen osm chyb, ale Japonka ji přestřílela 34:10 na vítězné míče.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Vondroušová (ČR) - Ruseová (Rum.) 7:5, 6:0, Svitolinová (5-Ukr.) - Marinová (Kan.) 6:2, 6:3, Gauffová (21-USA) - Linetteová (Pol.) 5:7. 6:3, 6:4, McHaleová - Navarrová (obě USA) 6:1, 7:6 (7:5), Ósakaová (3-Jap.) - Bouzková (ČR) 6:4, 6:1, Sabalenková (2-Běl.) - Stojanovičová (Srb.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:0.
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Tsitsipas (3-Řec.) - A. Murray (Brit.) 2:6, 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme