Krejčíková slaví titul v Dubaji, světovou jedničku Šwiatekovou smetla ve dvou setech

Barbora Krejčíková vyhrála turnaj WTA v Dubaji. Ve finále si jasně poradila se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou 6:4, 6:2 a slaví šestý titul ve dvouhře.

Dubaj (Aktualizováno: 19:24 25. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krejčíková slaví titul v Dubaji

Krejčíková slaví titul v Dubaji | Foto: Rula Rouhana | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros smetla trojnásobnou grandslamovou šampionku za hodinu a 32 minut. Česká hráčka porazila Šwiatekovou podruhé za sebou a vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 2:2. Naposledy proti ní uspěla loni v říjnu ve finále turnaje v Ostravě.

Tentokrát ukončila polské tenistce sérii osmi vítězství a uštědřila jí teprve třetí porážku v kalendářním roce. 

Sedmadvacetiletá Krejčíková završila turnaj ziskem dalšího cenného skalpu. V Dubaji předtím porazila také světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska, trojku Jessicu Pegulaovou z USA a osmičku Darju Kasatkinovou z Ruska, vyřadila i krajanku Petru Kvitovou.

„Znamená to pro mě hodně. S každým zápasem jsem se zlepšovala a dnes jsem ze sebe vydala to nejlepší. Obdivuju Igu za to, co dokázala, mám k ní velký respekt a je pro mě velkou inspirací. Bylo to skvělé finále a s výsledkem jsem spokojená,“ řekla česká reprezentantka v rozhovoru na kurtu.

Brněnská rodačka zahájila utkání zostra. Hned v první hře sebrala Šwiatekové servis a vzápětí získala náskok 3:1. Polka sice srovnala krok a Češce vzala podání i za stavu 3:4, v deváté hře ale přišla o servis potřetí a Krejčíková získala po 44 minutách sadu ve svůj prospěch. Šwiateková, která na cestě do finále prohrála jen devět her, přišla o set po šesti zápasech.

V úvodu druhé sady odvrátila Krejčíková dva brejkboly a od stavu 1:2 už nedala světové jedničce šanci. Za povzbuzování z hlediště "Bára, Bára" získala zbývajících pět her a dotáhla duel k vítězství. Bývalá světová dvojka se stala deset let po triumfu Kvitové druhou českou vítězkou turnaje.

„Je to velký úspěch, užívala jsem si to tu. Mám ráda zápasy na velkých kurtech. Věřím, že je přede mnou ještě spousta takových duelů,“ radovala se česká tenistka.

Krejčíková se stala pátou hráčkou za posledních čtyřicet let, které se podařilo na jednom turnaji porazit světovou jedničku, dvojku i trojku. V aktualizovaném žebříčku WTA se po triumfu v Dubaji Krejčíková posune na 16. místo.

Tenisový turnaj v Dubaji
Ženy:
Dvouhra finále:
Krejčíková (ČR) - Šwiateková (Pol.) 6:4, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme