Kristýna Plíšková a Markéta Vondroušová po výhrách postoupily do druhého kola turnaje v Indian Wells

Kristýna Plíšková zvládla vstup do turnaje WTA v Indian Wells na jedničku. S chutí hrající Číňankou Jing-Jing Tuan si poradila ve dvou setech. Ve stejném poměru na sety porazila Američanku Brengleovou i druhá Češka Markéta Vondroušová. Obě tak postoupily do druhého kola.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Kristýna Plíšková

Česká tenistka Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

Česká reprezentantka Kristýna Plíšková vstoupila do zápasu skvěle, hned v prvním gemu prorazila soupeřce podání a to rozhodlo úvodní sadu. Češka si vedla výborně na podání a nedovolila Jing-Jing Tuan ani jeden brejkbol.

'Nejlepší máma všech dob.' Williamsovou před návratem povzbuzují billboardy od manžela

Číst článek

Také ve druhém dějství se ujala iniciativy Kristýna Plíšková, vedení 4:2 však neudržela příliš dlouho. Tuan se ziskem třech gemů v řadě dostala do výhodnější pozice pro závěr druhého setu, ale ani ona svou příležitost nevyužila, za stavu 6:5 dokonce promarnila i jeden setbol.

Druhý set nakonec musel rozhodnout až tiebreak. V něm sice ztratila Kristýna Plíšková své podání hned třikrát, ale čtyřikrát se zaradovala na returnu a po dvou setech v poměru 6:4 a 7:6 postupuje do druhého kola. 

Ve druhém kole se může těšit Kristýna Plíšková na světovou jedničku. Rodačka z Loun se postaví Simoně Halepové z Rumunska.

Ve druhém zápase zvítězla i druhá Češka Markéta Vondroušová. Proti americké kvalifikantce Madison Brengleové, která už má letos titul z turnaje ITF v Midlandu, potvrdila roli mírné favoritky a s přehledem zvítězila ve dvou setech dvakrát 6:2.

Zápas trval jen něco málo přes jednu hodinu, což očekával u zápasu, ve kterém se utkaly soupeřky s žebříčkovým rozdílem pouhých 22 míst, málokdo. Česká hráčka, která je aktuálně v žebříčku WTA na 54. místě, narazí v příštím kole na Johannu Kontaovou, se kterou to jistě bude o dost vyrovnanější utkání.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme