Kristýna Plíšková v Jurmale vypadla po bitvě s Garciaovou. Siniaková podlehla v dohrávce Kalininové

Na novém turnaji WTA Tour v Jurmale skončily obě české tenistky hned v prvním kole. Favorizovaná Kateřina Siniaková na antuce v Lotyšsku nezvládla úterní dohrávku zápasu proti Anhelině Kalininové a Ukrajince podlehla 6:4, 4:6 a 1:6. Kristýna Plíšková prohrála s druhou nasazenou Francouzkou Caroline Garciaovou za dvě a tři čtvrtě hodiny 3:6, 7:6, 6:7.

Jurmala (Lotyšsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

Turnajové trojce Siniakové vůbec nevyšla dohrávka duelu, jenž byl v pondělí za příznivého stavu 6:4, 4:3 přerušen kvůli dešti. Česká fedcupová reprezentantka v úterý sice získala první dva body, pak ale na kurtu vládla Kalininová, jež je na žebříčku o téměř sto míst níž.

Kristýna Plíšková se po pěti letech dočkala deblového titulu. S Kužmovou porazily domácí dvojici

Číst článek

Světová jednačtyřicítka Siniaková v dohrávce vyhrála jediný game oproti devíti Ukrajinčiným a nevydařený zápas zakončila dvojchybou.

Plíšková s někdejší čtvrtou hráčkou žebříčku Garciovou prohrála i ve třetím vzájemném utkání, i když poprvé získala set a odvrátila čtyři mečboly. K postupu jí nepomohlo ani 20 es.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové přišla hned o úvodní servis a ztrátu už nedohnala. Ve zbytku utkání už si obě hráčky podání držely, a tak přišly na řadu dva tie-breaky. V prvním Plíšková odvrátila mečbol a nakonec jej vyhrála 8:6. Ve druhém ji za stavu 6:5 dělil jediný bod od vítězství, ale následující tři míče uhrála Francouzka.

Tenisový turnaj žen v Jurmale v Lotyšsku (antuka, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Garciaová (2-Fr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:7 (6:8), 7:6 (8:6), Ormaecheaová (Arg.) - Kučová (SR) 6:4, 4:1 skreč, Ivachněnková (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:0, 6:4, Tigová (Rum.) - Rainaová (Indie) 6:2, 6:1, Kawaová (Pol.) - Bonaventureová (Belg.) 2:6, 6:4, 6:1, Kalininová (Ukr.) - Siniaková (3-ČR) 4:6, 6:4, 6:1, Paquetová (Fr.) - Eraydinová (Tur.) 6:3, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme