Kristýna Plíšková v Luganu končí. V semifinále uhrála proti Polce Świątekové jediný game

Tenistka Kristýna Plíšková na antukovém turnaji v Luganu do nedělního finále nepostoupila. Sedmadvacetiletá česká hráčka utrpěla v semifinále debakl 0:6, 1:6 s o deset let mladší Polkou Igou Świątekovou.

Lugano Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková svedla v pátek ve čtvrtfinále více než dvouhodinovou bitvu s ruskou veteránkou Světlanou Kuzněcovovou, proti polské teenagerce ale nevydržela na kurtu ani hodinu. Świątekovou mírnou žebříčkovou favoritku Plíškovou trápila pestrou a rychlou hrou a první game jí povolila až za stavu 3:0 v druhém setu.

Sestra světové čtyřky Karolíny Plíškové v zápase přišla pětkrát o podání a sama nevyužila ani jeden ze sedmi brejkbolů. Nepodařilo se jí tak navázat na dosud poslední finále na WTA Tour z Prahy v roce 2017, vrátí se však ze 101. místa do elitní stovky žebříčku.

Tam se poprvé v kariéře posune i její dnešní přemožitelka Świąteková, jež hrála mezi elitou semifinále poprvé. Vítězka wimbledonské juniorky z loňského roku se o premiérový titul v neděli utká se Slovinkou Polonou Hercogovou, která v druhém semifinále přehrála 7:5, 6:4 Francouzku Fionu Ferrovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme