Strýcová dovolila Muguruzaové jedinou hru, Kristýna Plíšková trápila světovou jedničku

Tenistka Barbora Strýcová ve 2. kole turnaje v Eastbourne zničila Gabriňe Muguruzaovou 6:1 a 6:0. Kristýna Plíšková byla dva míčky od vítězství nad světovou jedničkou, ale podlehla Angelique Kerberové 6:4, 1:6 a 5:7.

Eastbourne/Anglie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Zápas Barbory Strýcové s Garbiňe Muguruzaovou trval pouhých 58 minut. Španělka, které se v posledních měsících příliš nedaří, působila až odevzdaně a Češka nekompromisně využívala její nevynucené chyby.

Po bleskurychlé výhře 6:1 a 6:0 se plzeňská tenistka v osmifinále přípravného turnaje před Wimbledonem utká s vítězkou souboje mezi Američankou Lauren Davisovou a Polskou Angieszkou Radwaňskou.

Kristýna Plíšková odehrála první set s Angelique Kerberovou skvěle. Se světovou jedničkou držela krok a v pravou chvíli zaútočila. Klíčkový brejkbol proměnila v deváté hře a dostala se do vedení 5:4, první sadu pak s přehledem dopodávala.

Druhý set ale trval jen dvacet minut. Němka se rychle dostala do vedení 3:1 a tenistka z Loun zbytek setu odchodila, šetřila síly do rozhodujících minut.

I ve třetím setu měla světová jednička výhodu brejku, při jeho proměnění navíc Kristýna Plíšková a dostala žihadlo a musela se nechat ošetřit. Komplikace ji ale nerozhodila a ztracené podání získala zpět.

Za stavu 5:4 ve třetím setu při podání Kerberové byla česká tenistka jen dva míčky od vítězství, blíž se ale nedostala. Naopak začala zbytečně chybovat a po hodině a půl prohrála 6:4, 1:6 a 5:7.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Eastbourne

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Medveděv (Rus.) - Querrey (5-USA) 6:3, 7:5, Fabbiano (It.) - Škugor (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:4, Lajovič (Srb.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kerberová (1-Něm.) - Kristýna Plíšková (ČR) 4:6, 6:1, 7:5, Kuzněcovová (7-Rus.) - Barthelová (Něm.) 4:6, 7:5, 6:2, Vesninová (12-Rus.) - Cepedeová (Parag.) 6:3, 6:3, Mladenovicová (9-Fr.) - Čang Šuaj (Čína) 6:0, 6:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme