Kristýna Plíšková si finále turnaje v Praze nezahraje, v něm se střetnou Mertensová s Halepovou

Kristýna Plíšková na turnaji WTA v Praze nezopakuje finále z roku 2017. V semifinále mimořádného podniku Prague Open podlehla třetí nasazené Belgičance Elise Mertensové 5:7 a 6:7. Na antukových kurtech ve Stromovce tak poprvé od roku 2015, kdy se zde začal hrát jarní turnaj pod hlavičkou WTA, nebude ve finále dvouhry žádná Češka. Mertensovou čeká ve finále Rumunka Simona Halepová, která zdolala svoji krajanku Irinu Camelii Beguovou 7:6 a 6:3.

Praha (Aktualizováno: 17:28 15. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková v předchozích dvou zápasech s Mertensovou neuhrála ani set a v sobotu ztratila hned v úvodní hře servis. V závěru první sady se ale vrátila do hry, když v desátém gamu vyrovnala na returnu na 5:5. Pak si ale znovu prohrála podání a sadu ztratila.

Wawrinka se po třinácti letech vrátil do Prahy. Na dvou challengerech chce nastartovat sezonu

Číst článek

Ve druhé byla česká tenistka aktivní, jenže nevyužila ani jeden z pěti brejkbolů. Sama všechny čtyři odvrátila a rozhodovala zkrácená hra.

V té ještě rodačka z Loun vedla 4:1, ale favorizovaná Belgičanka následně uhrála šest míčků za sebou a rozhodla.

Světová dvojka nezaváhala

Ve druhém semifinále porazila Simona Halepová svoji krajanku Irinu Camelii Beguovou 7:6 a 6:3. Světová dvojka zdolala Beguovou i v sedmém vzájemném duelu a o titul se na antuce ve Stromovce utká se třetí nasazenou Elise Mertensovou z Belgie, která vyřadila již zmiňovanou Kristýnu Plíškovou.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225 500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Beguová (Rum.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:2.

Semifinále:

Mertensová (3-Belg.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:5, 7:6 (7:4), Halepová (1-Rum.) - Beguová 7:6 (7:2), 6:3.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme