Kvitová je na turnaji v Miami po třísetové výhře nad Keninovou v osmifinále

Tenistka Petra Kvitová zvládla další třísetový zápas na turnaji v Miami a zahraje si osmifinále. Devatenáctiletou Američanku Sofii Keninovou porazila po dvouhodinovém boji 3:6, 6:2 a 6:4. Příští soupeřkou světové devítky bude pátá hráčka žebříčku Lotyška Jelena Ostapenková.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová porazila Wozniackou a je v Dauhá ve finále.

Petra Kvitová. | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Nikku

Kvitová v neděli v Key Biscayne narazila podruhé za sebou na devatenáctiletou soupeřku. A stejně jako s Arynou Sabalenkovou i s Keninovou bojovala tři sety. „Ani nevím, jak jsem vyhrála," přiznala dvojnásobná wimbledonská šampionka v rozhovoru na kurtu.

Rodačka z Moskvy Keninová, 94. tenistka žebříčku, vyhrála první set 6:3, když Kvitová neudržela třikrát servis. Poté česká favoritka hladce získala druhou sadu a v rozhodující otočila nepříznivý stav 2:4. „Byl to těžký zápas. Mladé holky hrají proti mně tak dobře. Vzpomínám si, když jsem byla mladší, jak jsem taky hrála bez strachu a neměla co ztratit. Hrají agresivně a nic nezkazí," řekla Kvitová.

O čtvrtfinále, čímž by si vyrovnala v Miami své maximum z roku 2014, se utká s dvacetiletou Ostapenkovou. V posledních třech vzájemných duelech s ní neztratila ani set a letos cestou za titulem v Petrohradu jí povolila jen dvě hry.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 7,972.535 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Keninová (USA) 3:6, 6:2, 6:4, Svitolinová (4-Ukr.) - Gavrilovová (26-Austr.) 4:6, 6:0, 6:1, Ostapenková (6-Lot.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6:2, 7:6 (7:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme