Kvitová, Strýcová i Kristýna Plíšková na úvod sezony vybojovaly výhry, Siniaková dostala kanára

Petře Kvitové trval vítězný vstup do sezony v Brisbane přes tři hodiny, zato fedcupová hrdinka Kateřina Siniaková vypadla. Na dalších turnajích postoupily Barbora Strýcová i Kristýna Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Brisbane, Auckland, Šen-čen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová zvládla první zápas v New Havenu

Petra Kvitová | Foto: Aaron Doster-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová zahájila tenisovou sezonu vydřeným vítězstvím nad Američankou Danielle Collinsovou. Světová sedmička v Brisbane po více než tříhodinovém boji vyhrála 6:7, 7:6, 6:3. Kateřina Siniaková v dalším utkání prvního kola ztratila pětkrát za sebou podání a Australance Ajle Tomljanovicové podlehla 6:1, 3:6, 0:6.

Tenistka Bouzková vyřadila v Brisbane bývalou světovou čtyřku, utká se s Plíškovou

Číst článek

Kvitová vedla v úvodní sadě 5:3, ale neukončila ji ani při dvou setbolech při podání Collinsové, ani pak při svém servisu. V tie-breaku promarnila vedení 6:3, Američanka vyhrála pět výměn za sebou.

Naopak v druhém setu se česká favoritka ocitla na pokraji porážky, když ztratila servis a prohrávala 4:5. Brejk ale získala zpět a ve zkrácené hře tentokrát na třetí pokus set ukončila.

V třetí sadě se už Collinsová vzepjala jen při snížení z 1:4 na 3:4, Kvitová po třech hodinách dovedla zápas k postupu a v druhém kole nastoupí proti Anett Kontaveitové z Estonska.

Siniaková nenavázala na třísetovou výhru nad Tomljanovicovou z loňského US Open. Po hladce vyhraném prvním setu sebrala soupeřce servis i na úvod druhé sady, ale pak už na dvorci kralovala pětadvacetiletá Australanka. Siniaková prohrála podání pětkrát za sebou a v rozhodujícím setu podlehla 0:6.

Světová deblová jednička Siniaková si pak spravila chuť ve čtyřhře, v níž spolu s Barborou Krejčíkovou porazily pár Mihaela Buzarnescuová, Nadija Kičenoková 6:4 a 6:0.

Kristýna Plíšková odvrátila dva mečboly a na tenisovém turnaji v čínském Šen-čenu postoupila do druhého kola. Domácí držitelka divoké karty Pcheng Šuaj za stavu 3:3 ve třetí sadě utkání vzdala kvůli zranění.

Plíšková je sice ve světovém žebříčku o 31 míst výš, ale dvaatřicetiletá Číňanka dlouho potvrzovala dobrou formu z konce minulého roku. V prvním setu vzala české tenistce třikrát podání a v úvodu druhé sady vedla 2:0. V desátém gamu při svém servisu měla Pcheng Šuaj dva mečboly, ale Plíšková se ubránila a dovedla set do tie-breaku. V něm využila čtvrtý setbol.

V rozhodující sadě šla domácí hráčka do vedení 3:1, Plíškové se povedlo vyrovnat. Pak si Pcheng Šuaj vyžádala ošetření, po němž se rozhodla v zápase nepokračovat.

O čtvrtfinále, v němž byla v Šen-čenu v předchozích dvou letech, si Plíšková zahraje s Monikou Niculescuovou. Rumunská tenistka deklasovala čtvrtou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:0, 6:2.

Barbora Strýcová začala nový tenisový rok úspěšně. V prvním kole turnaje v Aucklandu porazila Američanku Taylor Townsendovou 6:2, 6:7, 6:3.

O minimálně zopakování loňské čtvrtfinálové účasti bude nasazená pětka usilovat v utkání s další americkou hráčkou Amandou Anisimovovou, která postoupila po skreči Slovenky Jany Čepelové.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková (ČR) - Pcheng Šuaj (Čína) 3:6, 7:6 (8:6), 3:3 skreč.

Brisbane (dotace 1,000.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (4-ČR) - Collinsová (USA) 6:7 (6:8), 7:6 (8:6), 6:3, Tomljanovicová (Austr.) - Siniaková (ČR) 1:6, 6:3, 6:0, 

Auckland (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Strýcová (5-ČR) - Townsendová (USA) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3,

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme