Kvitová na Roland Garros končí. Ve druhém kole podlehla Mattekové-Sandsové

Tenistka Petra Kvitová po velkém návratu končí na grandslamovém turnaji French Open ve druhém kole. Nestačila na deblovou jedničku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, která zvítězila dvakrát v tie-breaku 7:6.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Obě hráčky si na úvod utkání prohrály svůj servis. Kvitová si ale následně vypracovala vedení 4:2. Potom ale nevyužila tři brejkboly a Američanka se vrátila do hry, kdy si pomáhala kraťasy. První set rozhodl až tie-break. Kvitová byla ve vedení 4:2, ale Matteková-Sandsová uhrála tři body v řadě, kdy si pomohla esem. Patnáctá nasazená hráčka ještě zvládla srovnat na 5:5, ale potom ztratila podání a nabídla soupeřce setbol, který Američanka využila.  

Druhou sadu začaly obě hráčky opět ztrátou podání, ale tentokrát se do vedení 3:1 dostala Američanka, když potvrdila brejk. V pátém gemu čelila Kvitová dvěma brejkbolům, které ale odvrátila a následně sebrala Američance podání a srovnala na 3:3.

Za stavu 4:3 Kvitová opět nevyužila tří brejkbolů, kdy se mohla dostat od výhodné pozice. Obě hráčky už si své podání potom udržely a set došel opět do tie-breaku. Kvitová  už vedla 4:1, ovšem Američanka se nevzdala a třemi body v řadě získala i druhou sadu. 

„Herní praxe tam trošku chybí. Budeme muset být trpěliví, chodit od turnaje k turnaji a sbírat herní praxi a bude to lepší," řekl po utkání pro Radiožurnál trenér Jiří Vaněk.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka hrála v Paříži poprvé od zranění ruky po prosincovém přepadení v jejím prostějovském bytě. V neděli 1. kole porazila Američanku Julii Boserupovou 2:0 na sety.


Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 36 milionů eur):

Dvouhra - 2. kolo:
Matteková-Sandsová (USA) - Kvitová (15-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), V. Williamsová (10-USA) - Naraová (Jap.) 6:3, 6:1, Stosurová (23-Austr.) - Flipkensová (Belg.) 6:2, 7:6 (8:6), Ostapenková (Lot.) - Puigová (Portor.) 6:3, 6:2, Curenková (Ukr.) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:2.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme