Tenistka Karolína Plíšková porazila na US Open Bělorusku Azarenkovou. Kvitová skončila v osmifinále

Tenistka Karolína Plíšková porazila na grandslamovém US Open Bělorusku Viktorii Azarenkovou 7:5, 6:7, 6:2 a jako jediná z českých účastnic postoupila do čtvrtfinále dvouhry. Turnajová dvaadvacítka zde narazí na Američanku Danielle Collinsovou, nebo další Bělorusku Arynu Sabalenkovou. Turnaj skončil pro Petru Kvitovou, která nestačila na domácí Jessicu Pegulaovou 3:6, 2:6.

New York (Aktualizováno: 2:30 6. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Susan Mullane | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Plíšková si v souboji bývalých světových jedniček připsala proti Azarenkové páté vítězství z devíti zápasů. Rodačka z Loun prožívá nejlepší grandslamové vystoupení v sezoně. Kvůli zlomenému zápěstí vynechala Australian Open, na Roland Garros a ve Wimbledonu dohrála ve 2. kole. Pod novým trenérem Leošem Friedlem vyhrála desáté ze 13 zápasů. Nadále živí naději na první titul z turnajů velké čtyřky.

„Za postup jsem ráda. Myslím, že to byl z mé strany jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Ona hrála také výborně. Úroveň zápasu byla vysoká,“ řekla Plíšková na tiskové konferenci.

Plíšková chce stále někdy vyhrát grandslam, říká její nový trenér. Tenistku vlastní forma překvapila

Číst článek

Dvaadvacátá hráčka světa Plíšková ustála na konci prvního setu nepříjemné chvíle, kdy stavu 4:4 ztratila servis. Dvojnásobná grandslamová šampionka Azarenková ale set nedopodávala a Češka se díky třem vyhraným gamům za sebou dostala do vedení.

Třiatřicetiletá Běloruska se však rychle vrátila do hry. V tie-breaku druhé sady Plíšková odvrátila za stavu 2:6 tři setboly, ten čtvrtý už ale smazat nedokázala.

Rozhodnutí přinesl třetí set, kde byla Plíšková při servisu bezchybná. Díky dvěma brejkům si po třech hodinách zajistila postup do desátého grandslamového čtvrtfinále. Celkem zaznamenala osm es a 53 vítězných míčů.

Dvaatřicetiletá Kvitová nenavázala proti Pegulaové na předchozí dvě výhry bez ztráty setu. Doplatila na slabší servis, který šestkrát ztratila. Skončila tak ve stejné fázi jako předloni, mezi osm nejlepších se na grandslamu v New Yorku dostala pouze v letech 2015 a 2017.

Dneska to byl její den, hrála fakt dobře. Mně přišlo, že nemám moc co hrát. To se mi příliš nestává. Její údery byly ale strašně dlouhé a nedalo se z toho moc zahrát. Nedala mi míč zadarmo a bylo to těžké. I když jsem měla určité šance, které bych mohla zvládnout, dala mi na brejkboly vždy dobré servisy. Zahrála prostě velmi dobře, řekla českým novinářům Kvitová.

Narušení deštěm

Úvod utkání Kvitové s Pegulaovou narušil dvakrát déšť. Organizátoři sice zatáhli nad stadionem Arthura Ashe střechu, přesto byl duel kvůli vysoušení kurtu na hodinu přerušen.

Nedávná finalistka turnaje v Cincinnati Kvitová se nemohla opřít o podání. Poté, co jej ztratila v prvním setu třikrát, přišla po devětatřiceti minutách i o celý set.

Ani ve druhé sadě se projev české tenistky nezlepšil. V úvodu sice získala brejk a vedení 2:0, od té chvíle ale prohrála všech šest her za sebou. Nepovedený zápas zakončila po hodině a třinácti minutách dalším ztraceným podáním. Celkem Kvitová doplatila také na pět dvojchyb a 24 nevynucených chyb.

Celkově na to budu vzpomínat v dobrém. I díky Cincinnati, kde jsem porazila hráčku z top 10, to bylo jedno z dobrých období v sezoně. Třeba zápas s Muguruzaovou byl hodně psychicky i fyzicky náročný, ale byl skvělý. Mohu si odsud vzít hodně pozitivního, dodala Kvitová.

Výsledky US Open

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Tiafoe (22-USA) - Nadal (2-Šp.) 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

 

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Plíšková (22-ČR) - Azarenková (26-Běl.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme