Kvitová otočila finále v Birminghamu. Po návratu od zranění slaví svůj první titul a dvacátý celkově

Po návratu na kurty vyhrála první turnaj. Tenistka Petra Kvitová otočila ve finále v anglickém Birminghamu zápas proti Australance Ashleigh Bartyové. Zvítězila 2:1 na sety a připsala si dvacátý titul na okruhu WTA.

Birmingham (Aktualizováno: 16:47 25. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje ve finále proti Bartyové.

Petra Kvitová se raduje ve finále proti Bartyové. | Zdroj: Reuters

Kvitová musela finálový zápas v anglickém Birminghamu finále otáčet. S Australankou Bartyovou prohrála první sadu 4:6. Od druhého setu ale diktovala tempo hry a vyhrála ho 6:3. V poslední sadě povolila soupeřce ještě o jednu hru méně.

Trofej je nádherná, ve Wimbledonu bych se nezlobila za další, řekla po titulu Kvitová

Číst článek

Sedmadvacetiletá Češka získala svůj dvacátý titul na okruhu WTA. Zároveň uspěla při svém druhém turnaji od návratu po zranění levé ruky, které utrpěla v prosinci. Po návratu se představila na French Open, kde ale vypadla ve druhém kole s Američankou Mattekovou-Sandsovou.

Na trávě vyhrála Kvitová svůj první turnaj po třech letech. V roce 2014 kralovala ve Wimbledonu, když si ve finále poradila s mladou Kanaďankou Eugenií Bouchardovou 6:3 a 6:0.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 885 040 dolarů):
Dvouhra – finále:
Kvitová (7–ČR) – Bartyová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:2

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme