Kvitová otočila zápas proti Muguruzaové a ovládla turnaj v Dauhá

Tenistka Petra Kvitová vybojovala na turnaji v Dauhá druhý letošní a celkově 22. titul na okruhu WTA. Šestnáctá nasazená Češka zdolala ve finále Španělku Garbiňe Muguruzaovou za dvě hodiny a 18 minut 3:6, 6:3, 6:4 a vítěznou sérii natáhla už na 13 zápasů.

Dauhá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na turnaji v ruském Petrohradě

Petra Kvitová ovládla turnaj v Dauhá. | Zdroj: ČTK

Díky nedělnímu triumfu nad světovou čtyřkou se navíc Kvitová poprvé od září 2016 vrátí do nejlepší desítky žebříčku WTA. Do sezony vstoupila na 29. místě, momentálně figuruje na 21. pozici.

Sedmadvacetiletá Kvitová potvrdila v Dauhá skvělou formu z poslední doby. Před dvěma týdny slavila zisk titulu v Petrohradu a dvě výhry si následně připsala ve Fed Cupu. V Dauhá přidala tento týden dalších šest zápasů bez porážky a od vyrovnání osobního maxima z přelomu let 2011 a 2012 tak Kvitovou dělí už jen jediné vítězství.

Vyrovnaný druhý set zlomila brejkem v šesté hře a jediné ztracené podání rozhodlo i třetí sadu. Kvitová proměnila při svém servisu druhý mečbol a zajistila, že druhým rokem po sobě má turnaj v Kataru českou šampionku. Loni v Dauhá zvítězila Karolína Plíšková, která tentokrát vypadla ve 3. kole.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3 173 000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová (16-ČR) - Muguruzaová (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme