Kvitová po postupu do čtvrtfinále: Dostala jsem se zdola nahoru, což mi dodá sebedůvěru

Na US Open přijela bez velkého očekávání, ale předvádí na něm nejlepší tenis od svého květnového návratu na kurty. Petra Kvitová zatím na turnaji neztratila ani set, v noci porazila světovou trojku Španělku Muguruzaovou a postoupila do čtvrtfinále, ve kterém se utká s domácí Venus Williamsovou.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojená Petra Kvitová po postupu do čtvrtfinále US Open.

Spokojená Petra Kvitová po postupu do čtvrtfinále US Open. | Zdroj: Reuters

Její utkání skončilo v pozdních hodinách. U rozhovoru byla vyčerpaná. „Snad u toho neusnu,“ smála se na úvod interview pro Radiožurnál. Petra Kvitová zatím v New Yorku předvádí výborný tenis, který jí zajistil postup mezi nejlepších osm hráček ženského pavouka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Petrou Kvitovou pořídil v New Yorku reportér ČRo Jaroslav Plašil

Už jste asi viděla některé momenty zápasu. Co jste svému představení říkala?
Právě že jsem ještě nic neviděla! Ve studiu se rozebíral spíš zápas Venus Williamsové. Ukazovali náš souboj z Wimbledonu. Ona je šampionkou, což dokazují její letošní výkony. Nejlepší tenis hraje na grandslamech a speciálně tady doma bude mít extra motivaci. Mám ale výzvy ráda, takže se na zápas těším.

Jak moc vás psychicky posílilo vítězství nad Muguruzaovou? Zaznamenal jsem hodně obdivných zpráv, protože jste hrála tenis, jaký se jen tak nevidí.
Na kurtu kvalitu hry tolik nevnímám, ale pár slušných výměn jsme odehrály. Moc velkou odezvu jsem neslyšela. Na konci jsem byla hodně nervózní, takže jsem si říkala, ať už zápas skončí. V prvním setu jsem prohrávala 1:4. Bylo obtížné dostat se zpátky. Navíc jsem nedoservírovala set, začala špatně v tie-breaku. Tohle jsou přesně ty chvíle, které by mi do budoucna mohly pomoci, protože dostat se zdola nahoru vám dodává sebedůvěru.

Kvitová postupuje do čtvrtfinále US Open. Porazila letošní královnu Wimbledonu Muguruzaovou

Číst článek

Před osmi lety jste zde vyřadila světovou jedničku Safinovou. Teď se jednalo o hráčku, která se také může stát novou královnou. Dají se tyto dva zážitky porovnat?
Tehdy jsem moc nevěděla, co se děje. Bylo mi devatenáct. Vzpomínám si, že jsem měla obrovskou radost. Teď byla situace jiná. Něco už jsem si prožila, jsem odlišná hráčka. Teď si to uvědomuji. Jsem pořád v turnaji, takže se nechci moc rozplývat. Výsledky bych shrnula, až jednou skončím. Každopádně Muguruzaová je zatím světovou trojkou, takže jedničku jsem neporazila.

Utkání mělo ohromnou intenzitu. Jak jste se cítila v zápasovém transu?
Někdy ve druhém setu na mě přišel pokles energie. Jinak jsem zápas zvládla docela dobře. Vím, že nemám úplně nejlepší kondici a nikdy nebudu po kurtu běhat jako třeba Wozniacká. Na druhou stranu si myslím, že vydržím docela dobré výměny. Vyberu hodně míčků, na což soupeřky nejsou úplně připravené. Donutím je zahrát o jeden úder navíc. Muguruzaová takhle zkazila jednodušší volej, což v konečném součtu možná i rozhodlo. O podobné míče musím bojovat a vracet je přes síť.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme