Kvitová po velkém boji prohrála, Strýcová ve Wu-chanu postupuje dál

Tenistka Petra Kvitová titul na turnaji ve Wu-chanu neobhájí. V prvním kole podlehla po třech a půl hodinách 6:7, 7:6, 6:7 domácí Číňance Pcheng Šuaj. Barbora Strýcová naopak úvodní zápas zvládla bez problémů, tuniskou tenistku Ons Džabúrovou porazila 6:1, 6:3.

Wu-chan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

česká tenistka Petra Kvitová

česká tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Čtrnáctá hráčka světa Kvitová sehrála s o deset míst hůře postavenou Pcheng Šuaj dramatickou bitvu, jež vrcholila hluboko po půlnoci místního času. Česká tenistka končila duel na pokraji vyčerpání a s obvázaným stehnem.

Povolí tenis koučování? Šafářová změny vítá, Kvitová je proti

Číst článek

Velkou šanci promarnila dvojnásobná wimbledonská vítězka v koncovce první sady, kdy nedokázala dotáhnout tie-break k vítězství navzdory vedení 6:3. Pcheng Šuaj ho vyhrála 9:7. Další tři setboly nevyužila Kvitová ve zkrácené hře druhé sady, ale po snížení Číňanky z 2:6 na 5:6 přece jen získala vítězný míček a srovnala. V rozhodující sadě vedla Pcheng Šuaj již 5:3, ale Češka se vzepjala a vyrovnala. První mečbol odvrátila jedenáctá nasazená při vlastním servisu za stavu 5:6, v tie-breaku za stavu 3:6 už ale poslala obraný forhend do autu.

S oficiálním časem tři hodiny a 34 minut byl duel Kvitové s Pcheng Šuaj nejdelším letošním zápasem na WTA Tour a druhým nejdelším utkáním sezony.

Další česká fedcupová reprezentantka Strýcová v duelu s Džabúrovou bezpečně kráčela za postupem až do začátku druhého setu. Ze stavu 1:3 se však rychle oklepala, získala dalších pět gamů a po 73 minutách vyprovodila tuniskou kvalifikantku z kurtu. Ve druhém kole Strýcovou čeká velká výzva: vítězka letošního French Open Lotyška Jelena Ostapenková, která v neděli získala titul v Soulu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme