Kvitová po velkém boji prohrála, Strýcová ve Wu-chanu postupuje dál

Tenistka Petra Kvitová titul na turnaji ve Wu-chanu neobhájí. V prvním kole podlehla po třech a půl hodinách 6:7, 7:6, 6:7 domácí Číňance Pcheng Šuaj. Barbora Strýcová naopak úvodní zápas zvládla bez problémů, tuniskou tenistku Ons Džabúrovou porazila 6:1, 6:3.

Wu-chan Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

česká tenistka Petra Kvitová

česká tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Čtrnáctá hráčka světa Kvitová sehrála s o deset míst hůře postavenou Pcheng Šuaj dramatickou bitvu, jež vrcholila hluboko po půlnoci místního času. Česká tenistka končila duel na pokraji vyčerpání a s obvázaným stehnem.

Povolí tenis koučování? Šafářová změny vítá, Kvitová je proti

Číst článek

Velkou šanci promarnila dvojnásobná wimbledonská vítězka v koncovce první sady, kdy nedokázala dotáhnout tie-break k vítězství navzdory vedení 6:3. Pcheng Šuaj ho vyhrála 9:7. Další tři setboly nevyužila Kvitová ve zkrácené hře druhé sady, ale po snížení Číňanky z 2:6 na 5:6 přece jen získala vítězný míček a srovnala. V rozhodující sadě vedla Pcheng Šuaj již 5:3, ale Češka se vzepjala a vyrovnala. První mečbol odvrátila jedenáctá nasazená při vlastním servisu za stavu 5:6, v tie-breaku za stavu 3:6 už ale poslala obraný forhend do autu.

S oficiálním časem tři hodiny a 34 minut byl duel Kvitové s Pcheng Šuaj nejdelším letošním zápasem na WTA Tour a druhým nejdelším utkáním sezony.

Další česká fedcupová reprezentantka Strýcová v duelu s Džabúrovou bezpečně kráčela za postupem až do začátku druhého setu. Ze stavu 1:3 se však rychle oklepala, získala dalších pět gamů a po 73 minutách vyprovodila tuniskou kvalifikantku z kurtu. Ve druhém kole Strýcovou čeká velká výzva: vítězka letošního French Open Lotyška Jelena Ostapenková, která v neděli získala titul v Soulu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme