Kvitová se chystá na dva soupeře. Budu hrát proti Venus i proti lidem, tuší před čtvrtfinále

Jeden velkolepý večer v New Yorku má za sebou, teď může zažít další. Tenistka Petra Kvitová vyřadila na US Open velkou favoritku Španělku Muguruzaovou a ve čtvrtfinále grandslamového turnaje ji čeká další hvězdná hráčka, domácí Američanka Venus Williamsová.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Oslavnou piruetu na kurtu ukazuje Venus Williamsová v této sezoně fanouškům velmi často. V Melbourne a ve Wimbledonu byla ve finále, na Roland Garros ve čtvrtém kole, v součtu s aktuálním US Open má už 19 grandslamových výher, v tomto roce častěji vítězící tenistku na velkých akcích nenajdete.

'Jak to děláte, že jste tak dobré?' České tenistky na US Open udivují experty

Číst článek

„I letos dokazuje, že nejlepší tenis hraje na grandslamech. Dochází hodně daleko a speciálně tady doma asi bude mít extra motivaci,“ říká Radiožurnálu Petra Kvitová.

Tuší, že může mít proti sobě mnohem silnější soupeřku než tu, kterou porazila čtyřikrát z pěti vzájemných zápasů.

„Mám to s ní 4:1, ale myslím, že budu hrát proti dvěma soupeřkám. Proti lidem a proti ní. Většinou se pak zařvu do takové bubliny, a když budou řvát, tak prostě budou řvát. Nechám tam všechno, ať se děje, co se děje,“ slibuje.

'Přijela jsem zkusit první kolo'

Zatím nejdůležitější vítězství nad Venus Williamsovou slavila Petra Kvitová před třemi lety ve Wimbledonu a tehdy si výhrou v těsném zápase otevřela cestu k titulu. Teď v dějišti US Upen je navzdory složité sezoně lákavé pomyslet na něco podobného.

„Před turnajem jsem si žádné extra cíle nedávala. Přijela jsem sem hrát a užívat si každý zápas, který si teď opravdu užívám. Přijela jsem sem zkusit první kolo, pak druhé, jít postupně je dobrá strategie, teď jdu zkusit čtvrtfinále,“ usmívá se bývalá světová dvojka.

„Ale přece jen, být takhle daleko na grandslamu není úplně špatné, jen nekoukám tak moc dopředu,“ prozradila česká tenistka Petra Kvitová. Utkání s Venus Williamsovou začne hodinu po půlnoci.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme