Kvitová si finále v Pekingu nezahraje, podlehla Francouzce Garciaové

Petra Kvitová nezvládla semifinálový zápas tenisového turnaje v Pekingu. Francouzce Garciaové podlehla za hodinu a půl 3:6 a 5:7, když v klíčových chvílích pomohla soupeřce sérií dvojchyb.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Petře Kvitové nevyšel start do semifinálového zápasu. Rychle dvakrát za sebou ztratila podání a po pár minutách prohrávala 0:4. Jeden servis si od Francouzky Caroline Garciaové vzala zpět, jenže pak už se k brejkbolu nedostala. Soupeřka po 40 minutách proměnila svůj první setbol na 6:3.

Rumunka Halepová postoupila v Pekingu do finále a bude novou světovou jedničkou. Plíšková zůstane čtvrtá

Číst článek

Druhá sada začala pro tenistku z Fulneku lépe. Vedla 2:0, jenže o výhodu okamžitě přišla. Obě tenistky si pak držely podání do stavu 5:5, kdy přišel zkrat Kvitové. Během klíčového gemu udělala tři dvojchyby a odevzdala zápas Garciaové, ta po krátké přestávce podání bez problémů dopodávala.

Caroline Garciaová výhrou 6:3 a 7:5 srovnala vzájemnou bilanci s Petrou Kvitovou na 3:3 a poprvé v kariéře se dostane do první desítky světového žebříku. Ve finále se utká s novou světovou jedničkou Simonou Halepovou. Petra Kvitová bude v novém vydání žebříčku WTA sedmnáctá.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme