Kvitová si na Wimbledonu užívala podpory fanoušků. Fandil jí i lékař Kebrle

Tenistka Petra Kvitová má za sebou vítězný návrat do Wimbledonu. V úvodním kole turnaje porazila Švédku Larssonovu 6:3 a 6:4. Českou hráčku podporovali v hledišti i blízcí, včetně lékaře Kebrleho, které české hráčce v prosinci operoval pořezanou ruku. Nejen o tom mluvil s Petrou Kvitovou reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová děkuje fanouškům na Wimbledonu.

Petra Kvitová děkuje fanouškům na Wimbledonu. | Zdroj: Reuters

Petro, jste tady už podesáté, přesto ta pondělní atmosféra… Přišlo vám hlediště jiné, možná víc s vámi?
Přišlo mi to. Myslím, že normálně lidi přijdou na hezký tenis, hezké výměny a většinou podporují obě strany. Dneska mi přišlo, že byli spíš na mé straně, což mi nevadilo, bylo to od nich hrozně hezké. Cítila jsem to od té doby, co jsem přišla na centr kurt, že je znám a vím, jak tleskají a podporují. Teď mi to přišlo trošku jiné a hezčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Petrou Kvitovou

Soupeřce to ale nijak neuškodilo, přišlo mi, že hrála velmi dobře. Jak jste vy spokojená s tím, co jste předvedla?
Musím říct, že mě Johanna hodně překvapila tím, jak hrála. Hrála jsem s ní v Lucemburku a nepřišlo mi, že hrála tak dobře jako dneska. Nečekala jsem to, myslela jsem, že na trávu nemá úplně hru, ale tím, že dobře servíruje, z forhendu mě hnala zleva doprava, tak nebylo jednoduché se udržet v rytmu. Jsem ráda, že jsem tam doběhla pár těžkých výměn, které si myslím, že ji možná trochu nakonec zlomily v jejích servírujících gemech. Naštěstí mi potom trošku začal psát servis, tak to pomohlo.

Měla jste velkou podporu u publika, ale také u vašeho hloučku, klubka nejbližších. Byli nervóznější než vy?
Nevím, ještě jsem s nimi nemluvila, jenom s trenéry. Myslím, že nervózní byli. Já musím za sebe říct, že jsem byla nervózní trošku ze začátku, ale když se začal zápas vyvíjet, tak jsem úplně nervózní nebyla. Viděla jsem, jak nadšeně fandí, hnali mě dopředu. Oni jsou prostě vždycky skvělí.

Třeba lékař Radek Kebrle se ženou tady byli úplně poprvé…
My jsme se dneska potkali po mé rozehrávce, když přijeli. Říkal, že je to tady nádherné, takže jsem ráda, že přijal pozvání a přijel s manželkou. Doufám, že tady vydržíme co nejdéle, aby si to trošku i užili Londýn a Wimbledon. Podle mě viděl první zápas takhle naživo a doufám, že se mu to líbilo a přinese mi štěstí. 

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme