Kvitová si po návratu cíle nedává. Snad mi vydrží ruka a dostanu se zpátky do toho kolotoče, říká

Má dva wimbledonské tituly, pět fedcupových triumfů a také olympijskou medaili. Největší výhru přesto vybojovala jinde. Tenistka Petra Kvitová se dokázala vrátit na kurty necelý půlrok od přepadení a náročné operace pořezané ruky. Oproti původním plánům si zahraje grandslamové Roland Garros.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová v zápase druhého kola French Open

Tenistka Petra Kvitová v zápase druhého kola French Open | Zdroj: Reuters

„Jsem od narození bojovnice, ale tohle bylo nad rámec všeho. Věřím, že mě to posune," řekla Radiožurnálu Petra Kvitová a nemyslela světový žebříček. Loni na podzim po vydařených olympijských hrách a vítězném turnaji v Číně snila o pozici světové jedničky. Teď ale žádný sportovní cíl zatím nemá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová věří, že jí zkušenost se zraněním pomůže nejen v tenise

Musí se totiž vyrovnat s tím, že po zranění nehraje tak, jako před ním. „Není to úplně podle představ, ale každý den se zlepšuji. Chtěla bych, aby letos ruka vydržela a já tak odehrála pár zápasů a vrátila se zpátky do toho kolotoče," přeje si česká tenistka. Její vyjádření zapadá do boje a výhry, kterou Kvitová označila za nejcennější v životě.

„Objevila jsem něco, co jsem nevěděla, že v sobě mám. Uvědomila jsem si, co všechno se stalo. Doufám, že mi to pomůže nejen v tenise, ale i do života," vypráví. Motivaci vrátit se měla obrovskou. Teď si bývalá světová dvojka zahraje antukové Roland Garros. I když vyhlídky byly všelijaké.

Zvládnutá operace totiž podle doktora Keberleho byla jen padesát procent výsledku. „Dalších dvacet je rehabilitace a třicet člověk samotný. Doktorovi jsem bezmezně věřila, stejně jako on mně. Posledních šest měsíců se stalo fakt hodně, ale je to zkušenost k nezaplacení," těší při návratu na kurty Petru Kvitovou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme