Úspěšný vstup českých tenistek do turnaje v Torontu. Postoupily Kvitová, Šafářová i Siniaková

Tenistka Petra Kvitová si s Carlou Suárezovou-Navarrovou ze Španělska poradila ve dvou setech 6:1 a 7:6. Lucie Šafářová přehřála Kanaďanku Francoise Abandaovou 6:4 a 6:4. Kateřina Siniaková zvítězila v souboji s Marianou Duqueovou z Kolumbie 4:6, 6:0 a 6:4.

Toronto (Aktualizováno: 8:04 8. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová děkuje fanouškům.

Petra Kvitová děkuje fanouškům. | Zdroj: Reuters

Kvitová získala úvodní sadu poměrně snadno. Díky dvěma brejkům se dostala do vedení 5:1 a čistou hrou zvítězila 6:1. Ve druhém setu čelila Španělka hned v prvním gemu brejkbolu, ale nakonec si servis udržela. Sama potom získala brejk a dostala se do vedení 4:1. Kvitová se ale nevzdala, vzala si podání zpět a srovnala na 4:4. V devátém gemu Kvitová nevyužila tři brejkboly a set došel do tie-breaku.  

Španělka se sice dostala do vedení 3:1, ale Kvitová snížila a následně převzala vedení. Za stavu 6:4 neproměnila první mečbol, ale Suárezová-Navarrová potom ztratila podání a česká tenistka tak zvítězila ve druhém setu 7:6 (7:5).

Kvitová nedávno utrpěla porážku na turnaji ve Stanfordu, kde podlehla Catherine Bellisové 0:6, 2:6 ve čtvrtfinále. Předtím vypadla ve druhém kole Wimbledonu. Na travnatém turnaji v Birminghamu získala první titul po návratu na kurty po prosincovém přepadení z loňského roku.

Strýcová porazila v Torontu Mladenovicovou a postoupila do druhého kola

Číst článek

Ve druhém kole se utká s Kazaškou Julií Putincevovou, nebo Američankou Sloane Stephensovou.

Šafářová splnila roli favoritky proti Kanaďance Francoise Abandaové, kterou přehrála dvakrát 6:4.

Siniaková, nedávná šampionka ze švédského Bastadu, otočila v prvním kole zápas s Marianou Duqueovou z Kolumbie ve výhru 4:6, 6:0 a 6:4. 

Po výhře nad Duqueovou ji čeká velká výzva: devítinásobná grandslamová vítězka a finalistka letošního Wimbledonu Venus Williamsová. Sedmatřicetiletá Američanka rovněž sehrála v pondělí třísetovou bitvu, než zdolala Rumunku Irinu-Camelii Beguovou.

Post světové jedničky bude poprvé na turnaji hájit Karolína Plíšková, jež má v prvním kole volný los.

nis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme