Kvitová v Petrohradu dál vítězí, ve čtvrtfinále smetla Ostapenkovou. Siniaková do semifinále nepostoupila

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Petrohradu do semifinále. Druhou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou porazila za necelou hodinu 6:0, 6:2. Naopak Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále podlehla obhájkyni titulu Francouzce Kristině Mladenovicové 4:6, 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usměvavá Petra Kvitová

Petra Kvitová má důvod k úsměvům | Zdroj: Reuters, Reuters

Kvitová sice hned v úvodním gemu odvracela tři brejkboly, ale nakonec vítězce loňského French Open nadělila „kanára“. Ve druhém setu si obě soupeřky držely servis až do stavu 3:2. Poté Češka získala tři hry za sebou a po 57 minutách proměnila první mečbol.

Kapitán Pála nominoval na fedcupové utkání proti Švýcarsku Plíškovou, Strýcovou, Kvitovou a Šafářovou

Číst článek

„Už v závěru předchozího zápasu jsem našla správný rytmus, ale věděla jsem, že dnes budu muset hrát ještě o něco lépe. Dařilo se mi koncentrovat na každý fiftýn, navíc mi dnes šlo podání, což bylo skvělé,“ řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Kvitová.

O své první finále od loňského triumfu v Birminghamu, kde v červenci zvítězila při druhém startu po vážném zranění levé ruky, si sedmadvacetiletá Kvitová zahraje s Němkou Julií Görgesovou, která zdolala Rusku Jelenu Rybakinovou dvakrát 6:3.

S turnajovou pětkou Görgesovou má dvojnásobná vítězka Wimbledonu bilanci 2:1, naposledy se s ní utkala před pěti lety.

Siniaková držela v prvním setu s Mladenovicovou krok a ztratila ho až v desátém gamu při vlastním podání. Do druhé sady vstoupila jednadvacetiletá Češka skvěle, ujala se vedení 2:0, ale vzápětí o něj přišla a poté pustila světovou desítku k náskoku 2:5. Vedení už Mladenovicová bez potíží udržela a připsala si teprve druhou výhru z posledních 17 zápasů.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme