Kvitová na turnaji v Sydney prohrála s Džabúrovou. V Adelaide vypadly Vondroušová s Martincovou

Tenistka Petra Kvitová skončila před grandslamovým Australian Open v Sydney ve druhém kole. Dvojnásobná vítězka turnaje podlehla sedmé nasazené Ons Džabúrové dvakrát 4:6 a s hráčkou z Tuniska prohrála poprvé v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney/Adelaide (Aktualizováno: 10:15 12. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

Tenistka Barbora Krejčíková svůj první letošní zápas ve dvouhře zvládla. Ve 2. kole turnaje v Sydney přehrála Rumunku Jaqueline Cristianovou 6:1, 7:5. Turnajová trojka měla v prvním kole volný los. Nyní se světová čtyřka střetne s Caroline Garciaovou z Francie.

Kvitová dosud na okruhu WTA porazila Džabúrovou třikrát bez ztráty setu. Tunisanka se ale loni dostala do světové desítky, kterou uzavírá, a Češku přehrála za hodinu a 22 minut.

„Konečně jsem to dokázala. Z proher jsem se poučila. Není snadné čelit jejím ranám, ale byla jsem připravená a opravdu jsem chtěla vyhrát. Šla jsem si pro to a pomohlo mi, že kurt není tak rychlý,“ řekla Džabúrová.

Kvitová, která získala v Sydney tituly v letech 2015 a 2019, má po dvou turnajích v úvodu sezony na kontě jednu výhru a dvě porážky. Na Australian Open bude dvacátou nasazenou.

Konec v Adelaide

Pro české tenistky skončil turnaj v Adelaide ve druhém kole. Markéta Vondroušová nevyužila mečbol a prohrála s Anou Konjuhovou z Chorvatska 6:4, 2:6 a 6:7, Tereza Martincová nestačila na Američanku Madison Keysovou 1:6 a 3:6.

Vondroušová vedla v rozhodující sadě nad Konjuhovou 5:3 a při podání soupeřky 40:30, ale míč z forhendu poslala do autu. Vzápětí si ztratila servis a za stavu 5:6 odvrátila dva mečboly. V rozhodujícím tie-breaku stříbrná olympijská medailistka Vondroušová prohrála 3:7.

Utkání Martincové s Keysovou mělo podobný průběh jako o den dříve duel Kateřiny Siniakové s jinou Američankou Cori Gauffovou. Češka od stavu 1:1 ztratila sedm her v řadě, za stavu 2:3 nevyužila tři brejkboly a zápas skončil po hodině a třech minutách.

Společně poté Vondroušová s Martincovou uspěly ve čtyřhře, v které ve čtvrtfinále porazily švýcarský pár Viktorija Golubicová, Jil Teichmannová 7:6 a 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme