Kvitová vstoupila do Prague Open vítězstvím nad Smitkovou, Strýcová končí

Tenistka Petra Kvitová ve svém prvním zápase na turnaji WTA v Praze porazila krajanku Terezu Smitkovou bez větších problémů 6:1 a 6:3. Její další soupeřkou bude Ruska Natalia Vichljancevová. Barbora Strýcová podlehla Camile Giorgiové z Itálie 0:6, 6:2 a 2:6 a na turnaji končí. Denisa Allertová postoupila přes Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Praha (Aktualizováno: 14:40 1. 5. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje ve finále proti Bartyové.

Petra Kvitová. | Zdroj: Reuters

Nasazená dvojka Kvitová je po odstoupení Karolíny Plíškové největší hvězdou ve Stromovce. Podle toho vypadal i zájem fanoušků, kteří se do areálu klubu ani nevešli.

'Nebylo by to fér k divákům a pořadatelům.' Karolína Plíšková zápas proti sestře vypustit nechtěla

Číst článek

„Jsem ráda, že jsem zvládla první zápas na antuce venku,“ řekla světová desítka a fanouškům děkovala. „Slyšela jsem, že od rána byly fronty. Je super, že mají tenis rádi. Dobře se před nimi hraje. Snad dobře reprezentujeme," řekla Kvitová.

Proti Smitkové měla vývoj od začátku pod kontrolou a od stavu 0:1 získala devět her v řadě. Za stavu 3:0 ve druhé sadě si vybrala „oddechový čas“, uvolněnější soupeřka srovnala, ale Kvitová duel dalšími třemi hrami ukončila.

S jednadvacetiletou Vichljancevovou (83. v žebříčku WTA) se Kvitová dosud na okruhu nestřetla. „Vím, jak vypadá. Určitě bude zarputilá,“ odhaduje Češka.

Po českém souboji se na zaplněném centrkurtu představila Barbora Strýcová, která vyzvala italskou tenistku Camilu Giorgiovou. Jenže pátá nasazená hráčka nevstoupila do utkání vůbec dobře a hned v prvním setu dostala „kanára“. V tom druhém se ale Strýcová zvedla a došla si pro vítězství 6:2. V rozhodující sadě ale byla opět úspěšnější Italka a brzy vedla 3:0. Pak sice Strýcová získala dva gemy za sebou, ale ke konci jí už došly síly a Italka získala třetí set poměrem 6:2.

Ve 2. kole Kvitovou a Kateřinu Siniakovou, která uspěla už v pondělí, doplnily i Denisa Allertová a Kristýna Plíšková. 104. hráčka světa Allertová zdolala bývalou světovou sedmičku Patty Schnyderovou ze Švýcarska, která postoupila z kvalifikace, dvakrát 6:4 a v dalším utkání ji čeká Australanka Samantha Stosurová. Kristýna Plíšková si poradila s devátou nasazenou Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou 7:6 (7:5) a 6:3.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Smitková (ČR) 6:1, 6:3, Giorgiová (It.) - Strýcová (5-ČR) 6:0, 2:6, 6:2, Čang Šuaj (6-Čína) - Vögeleová (Švýc.) 6:4, 7:5, Buzarnescuová (7-Rum.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6:1, 7:5, Lottnerová - Barthelová (obě Něm.) 6:0, 7:5, Allertová (ČR) - Schnyderová (Švýc.) 6:4, 6:4, Ruseová (Rum.) - Peraová (USA) 2:6, 6:1, 7:5, Kristýna Plíšková (ČR) - Sasnovičová (9-Běl.) 7:6 (7:5), 6:3, Paoliniová (It.) - Kasatkinová (3-Rus.) 7:6 (8:6), 6:3.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme