Kvitová zvládla první zápas na trávě. Porazila Smitkovou, pak si vybírala spoluhráčky do kapely

Tenistka Petra Kvitová první letošní zápas na trávě zvládla. Krajanku Terezu Smitkovou porazila v úvodním kole turnaje v Birminghamu hladce ve dvou setech 6:2 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Zápas trval hodinu a 19 minut. Tereza Smitková se Petře Kvitové vzpouzela, odvrátila čtyři mečboly, jenže rodačka z Fulneku si proti své krajance pomohla podáním a celý zápas zakončila esem.

„Podržel mě servis. Proti Tereze není snadné hrát, na trávě to umí. Je krásný být zpátky, zase hrát na trávě a vůbec hrát tenis," řekla Kvitová v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu

Po přepadení a zranění ruky se Kvitová postupně vrací na kurty. Poprvé nastoupila na Roland Garros, nyní se v Birminghamu připravuje na vrchol travnaté sezony – Wimbledon.

„Trénovali jsme na tvrdých kurtech, v České republice nemáme moc travnatých kurtů. Pořád musím být opatrná na ruku, ale za svůj dnešní výkon jsem šťastná," usmívala se po prvním představení na trávě v sezoně.

V Birminghamu se moderátoři pozápasových rozhovorů ptají i na otázky od fanoušků, jedné neunikla ani Kvitová. Měla si vybrat spoluhráčky do kapely složené z tenistek na okruhu.

První volbou byla spoluhráčka z fedcupového týmu Lucie Hradecká, druhou čínská kamarádka Li Na. „Sice nerozumím čínsky, ale byla by to zábava," vtipkovala Kvitová. Kapelu by pak doplnily Serena Williamsová nebo Caroline Wozniacká.

V dalším kole birminghamského turnaje se Petra Kvitová utká s domácí Naomi Broadyovou.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme