Kvitová zvládla souboj se Siniakovou a na pražském turnaji si zahraje semifinále, Kristýna Plíšková končí

Ve čtvrtfinále tenisového Prague Open došlo na souboj dvou českých tenistek, ze kterého vyšla vítězně Petra Kvitová, která si poradila s Kateřinou Siniakovou ve dvou setech 6:3 a 6:3. Kristýna Plíšková čtvrtfinálový zápas proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové nezvládla a po porážce 2:6 a 3:6 se s turnajem loučí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na Prague Open.

Petra Kvitová na Prague Open. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová potvrdila svoji výbornou bilanci proti českým hráčkám. V dubnu sice desátá hráčka světového žebříčku prohrála s Kristýnou Plíškovou, předtím ale proti krajankám zvítězila čtyřiadvacetkrát za sebou.

Kvitová má proti Češkám skvělou bilanci. 'Ale půjdu do toho s tím, že chci vyhrát,' říká Siniaková

Číst článek

Vstup do čtvrtfinále v pražské Stromovce ale Kvitové nevyšel, hned v první gamu totiž ztratila své podání, i když už vedla 40:15. Ovšem hned v následující hře si brejk vzala zpátky, když při podání Siniakové neztratila ani jeden míček. Další brejk přišel při podání Siniakové za stavu 4:3 pro Kvitovou. V následujícím gamu pak Kvitová brejk potvrdila a získala první set poměrem 6:3.

I ve druhé sadě hned v prvním gamu ztratila česká tenistka podání, tentokrát to ovšem byla Siniaková. Dobře hrající Kvitová pak prolomila servis Siniakové ještě jednou za stavu 4:2 a šla podávat na vítězství v zápase. Siniaková pak sice konec zápasu o trochu oddálila, když soupeřce servis vzala, pak ale o ten svůj opět přišla, a tak Petra Kvitová vyhrála i druhý set 6:3.

Rumunka Mihaela Buzarnescuová Kristýně Plíškové sebrala hned první podání a brzy vedla 3:0. Svůj servis si naopak držela a navíc přidala ještě jeden brejk v závěru setu, který nakonec skončil 6:2. Ve druhé sadě Plíšková několikrát sahala po brejku, ale nakonec ani jednou podání Rumunky neprolomila. Naopak Buzarnescuová české tenistce jedno podání vzala a získala druhý set poměrem 6:3.

Výsledky tenisového turnaje žen v Praze

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (2-ČR) - Siniaková (8-ČR) 6:3, 6:3, Čang Šuaj (6-Čína) - Paoliniová (It.) 6:4, 6:3, Buzarnescuová (7-Rum.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 6:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme